Salgında Artan Risk: Prof. Dr. Esin Şenol, Salgın Belirtileri Hakkında Uyarıyor!

Prof. Şenol: Türkiye'nin dört yanından endişe veren salgın belirtileri geliyor. Atıksu taramaları önemli! Tedbiri elden bırakmayın.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 16:12
Salgında Artan Risk: Prof. Dr. Esin Şenol, Salgın Belirtileri Hakkında Uyarıyor!

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi olan Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol, son günlerde yurdun dört bir yanından gelen hasta haberleri hakkında uyarılarda bulundu.

BELİRTİLER ARTIYOR: YÜKSEK ATEŞ, KIRIKLIK, BULANTI VE İSHAL

Prof. Şenol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin dört bir yanından yüksek ateş, kırıklık, bulantı ve ishal gibi belirtilerle seyreden hasta haberleri geliyor" şeklinde endişesini dile getirdi.

covid-19.jpeg

ATIKSU VE KANALİZASYON TARAMALARININ ÖNEMİ

Ayrıca Prof. Şenol, COVİD-19 izlemi için atıksu ve kanalizasyon taramalarının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. "Yok varsaymak, yok etmiyor" diyerek, atıksu ve kanalizasyon taramalarının virüsün yayılmasını takip etmek için kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Prof. Şenol'un bu uyarıları, salgınla mücadelede toplumun dikkatli olması ve tedbirlerini artırması gerektiğini gösteriyor. Sağlık kurallarına uyarak, kendimizi ve toplumu koruma sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.