Peugeot'un Büyük Hamlesi: 2024'te Dayanıklılık Kararı!

Belçikalı pilot Stoffel Vandoorne, 2024'ten itibaren Team Peugeot TotalEnergies için FIA WEC'de resmi pilot olarak yarışacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2023 12:00
Peugeot'un Büyük Hamlesi: 2024'te Dayanıklılık Kararı!

Peugeot Sport'un mevcut yedek pilotu Stoffel Vandoorne, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (FIA WEC) 2024 sezonu için Team Peugeot TotalEnergies'in resmi pilotu olarak atanmıştır. Vandoorne, Peugeot 9X8'in direksiyonuna geçerek yarışlara katılacak.

Peugeot tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, 31 yaşındaki Belçikalı pilot, 2024 FIA WEC sezonunda Team Peugeot TotalEnergies için yarışacak. Vandoorne, 2022'de FIA Formula E Dünya Şampiyonu unvanını kazanmıştır. Ayrıca, dayanıklılık yarışlarına olan ilgisi, 2019'da SMP Racing ile LMP1 sınıfında yarışarak ve ardından 2021'de JOTA ile LMP2 sınıfında yarışarak başlamıştır.

Stoffel Vandoorne aynı zamanda Stellantis Motorsport grubunun bir parçası olan DS Penske'nin resmi pilotu olarak görev yapmaktadır. Bu sayede, gelecekteki takım arkadaşları ve teknik ekibiyle yakından tanışmış ve Peugeot 9X8'i kullanarak Nico Müller'in yerine geçerek deneyim kazanmıştır.

team-peugeot-totalenergiesin-2024-sezonu-icin-resmi-pilotu-stoffel-vandoorne-oldu.jpg

Team Peugeot TotalEnergies, Stoffel Vandoorne'u resmi pilot olarak seçerek, gelecek sezon Hypercar sınıfında en az 10 üreticinin yarışacağı rekabetçi bir ortamda zafer için mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

Stoffel Vandoorne, 2 Mart 2024'te Katar'da düzenlenecek olan FIA WEC sezonunun ilk yarışında resmi pilot olarak pistte olacak ve sezon boyunca 7 yarışta yer alacaktır. Her yıl olduğu gibi, sezonun zirve yarışı Le Mans 24 Saat, 15-16 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecektir.

Stellantis Motorsport Kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Marc Finot, Stoffel Vandoorne'u Team Peugeot TotalEnergies'ın resmi pilotu olarak ilan etmekten gurur duyduklarını belirtti ve Vandoorne'un takım ruhu, performansı ve tutarlılığıyla öne çıktığını vurguladı. Vandoorne'un FIA WEC ve FIA Formula E serilerinde başarılı olma yeteneği, takımın avantajına işaret etmektedir.

Stoffel Vandoorne ise 2024 sezonunda Team Peugeot TotalEnergies için yarışacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. FIA WEC'i her zaman takdir ettiğini ve bu şampiyonaya geri dönme fırsatının heyecan verici olduğunu söyledi. Ayrıca, Le Mans 24 Saat yarışının birçok sürücü için bir rüya olduğunu ve bu ekibin bir parçası olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.