TBMM'den Müjde: İlk Araç Alacaklara Devlet Desteği ve ÖTV İndirimi!

TBMM'de sunulan teklif, ilk araç alacaklara devlet destekli ÖTV avantajı getiriyor. Pandemi dönemindeki fiyat artışlarına çözüm niteliğinde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2023 14:10
TBMM'den Müjde: İlk Araç Alacaklara Devlet Desteği ve ÖTV İndirimi!

TBMM, sıfır araç fiyatlarında büyük bir indirim sağlamayı hedefleyen yeni bir teklifi görüşüyor! Parlamento, rekor seviyedeki araç fiyatlarının ardından, ilk defa araç alacaklara devlet destekli ÖTV'siz araç alma imkanını içeren bir kanun teklifini meclise sundu.

TBMM'de sunulan bu kanun teklifi ile, ilk kez araç sahibi olacak bireyleri sevindiren bir müjde verildi. Pandemi döneminde artan araç fiyatlarına karşı alınan bir önlem olarak sunulan teklif, araçların üç yıl süreyle satılmaması şartıyla ÖTV'siz bir şekilde alınabilmesini öngörüyor.

KANUN TEKLİFİ HÜKÜMLERİ:

Madde 1: 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nun 7'nci maddesine, (II) sayılı listede belirtilen kayıt ve tescile tabi mallardan, belirli GTIP numaralarına sahip olanların, 6/2/2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen illerde ikamet eden ve fiilen yaşayanlar ile bu illerde faaliyet gösteren işletmeler tarafından bir defaya mahsus olmak üzere, üç yıl süreyle devredilmemesi şartıyla vergiden muaf tutulması eklenmiştir.

Madde 2: 4760 sayılı Kanun'a "Geçici Madde 10" eklenmiş olup, bu maddeye göre 6.2.2023 tarihli Kahramanmaraş Depremi nedeniyle hurdaya ayrılan taşıtlar için yeni taşıt alımı sırasında ödenen Özel Tüketim Vergisi'nin iadesi düzenlenmiştir.

Madde 3: Bu Kanun, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Madde 4: Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

ÖTV için meclise sunulan kanun teklifi öncelikle komisyon tarafından incelenecek. Komisyon onayı alındığı takdirde, TBMM genel kurul gündemine gelecek ve burada da onaylanması durumunda kanun yürürlüğe girecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.