Togg'un Etkisiyle Çevre Dostu Ulaşım: Ekim Ayında 8,340 Yeni Elektrikli Araç Trafikte!

Türkiye'de Ekim ayında trafiğe kaydedilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli. Togg'un etkisiyle bu yılın ekim ayında elektrikli araç kayıtları yüzde 766 arttı. Toplam elektrikli otomobil kaydı ise yüzde 716 artarak 45,050'e ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 10:06
Togg'un Etkisiyle Çevre Dostu Ulaşım: Ekim Ayında 8,340 Yeni Elektrikli Araç Trafikte!

Ekim ayında trafiğe kaydedilen 9 otomobilden biri, Türkiye'nin otomobili Togg'un etkisiyle artan elektrikli araç kullanımıyla dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ekimde 75,494 otomobilin trafiğe kaydı yapıldı.

Bu yıl Togg'un satışa sunulmasıyla birlikte, trafiğe kaydedilen elektrikli otomobillerin sayısında önemli bir artış görüldü. Geçen yılın ekim ayında 963 elektrikli otomobilin trafiğe kaydedildiği düşünüldüğünde, bu yılın aynı ayında bu sayı yüzde 766 artarak 8,340'a ulaştı.

Elektrikli otomobillerin toplam otomobil kayıtları içindeki payı da önemli ölçüde arttı. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 2,2 olan bu oran, bu yılın ekim ayında yüzde 11'e yükselerek her 9 otomobilden 1'inin elektrikli araçlardan oluştuğunu gösteriyor.

Ocak-ekim dönemi genelinde ise geçen yılın aynı dönemine göre elektrikli otomobillerin trafiğe kaydının yüzde 716 artışla 45,050'e çıktığı görülüyor. Aynı dönemde elektrikli otomobillerin toplam otomobil kayıtları içindeki payı ise yüzde 1,2'den yüzde 5,9'a yükseldi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, Togg'un etkisiyle elektrikli araç bilinirliğinin ve kullanımının arttığını belirtirken, çevre dostu olmaları ve ileri teknoloji kullanmalarının tercih sebepleri arasında olduğunu vurguladı. Elektrikli araç satışlarındaki artışın devam ettiğini ifade eden Erkoç, ayrıca çeşitli faktörlerin, özellikle şirketlerin ilgisini çektiğini ve sektöre olumlu katkılarda bulunduğunu belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.