Sosyal Yardımlarda Yüzde 50 Artış: Yeni Dönem Başlıyor!

Sosyal yardım programlarında yüzde 50 artış! Bakan Göktaş, şubat ayından itibaren aylık ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatıracak. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2024 13:04
Sosyal Yardımlarda Yüzde 50 Artış: Yeni Dönem Başlıyor!

Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde önemli bir artış gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir artış yapıldığını duyurarak, bu artışın şubat ayından itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

Bakan Göktaş, ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri kapsamındaki ücretlerde düzenlemeye gidildiğini açıkladı. Yeni hizmet modelleri ve alanlarını geliştirmeye devam edeceklerini belirten Göktaş, düşük gelirli birey ve ailelere yönelik destekleri artırarak, sosyal yardım ödemelerinde çeşitli oranlarda yükselmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Göktaş, yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylıklarını 2,348 liradan 3,504 liraya, engelli vatandaşların aylıklarını ise belirli oranlara göre artırarak daha güçlü bir destek sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, engelli yakını olan vatandaşlara ödenen aylığın da artırıldığını vurgulayan Bakan, aile birliğinin korunması amacıyla hayata geçirilen Evde Bakım Yardımı uygulamasının da geçen sene toplam 116,2 milyar lira değerinde olduğunu belirtti.

Bakan Göktaş, çocukların öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini benimsediklerini ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında çocuklar için ekonomik destek tutarlarında artış yapıldığını açıkladı. Bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerin korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla adil sosyal hizmet modellerinin uygulanmaya devam edeceğini vurgulayan Göktaş, yapılan düzenleme doğrultusunda şubat ayından itibaren artışlı ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.