Kıyamet Alameti mi? Şeytan Kuyruklu Yıldızı 70 Yıl Sonra Geri Döndü!

Mart ayında Kuzey Yarımküre'de çıplak gözle görülebilecek Şeytan Kuyruklu Yıldızı, gökyüzünde görkemli bir görüntü oluşturacak. Güneş Tutulması sırasında da gözlemlenebilecek!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2024 14:32
Kıyamet Alameti mi? Şeytan Kuyruklu Yıldızı 70 Yıl Sonra Geri Döndü!

Mart ayının sonuna kadar Kuzey Yarımküre'de çıplak gözle görülebilecek olan "Şeytan Kuyruklu Yıldızı" gökyüzünde görkemli bir görüntü oluşturacak. 12P/Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı olarak da bilinen bu gök cismi, önümüzdeki ay gerçekleşecek tam Güneş Tutulması sırasında da gözlemlenebilecek.

21 NİSAN'DA GÜNEŞ'E EN YAKIN NOKTADA

Şeytan Kuyruklu Yıldızı, 21 Nisan'dan itibaren Güneş'e en yakın noktasına ulaşacak ve mayıs ayının başında Kuzey Yarımküre'de gözden kaybolmadan önce muhteşem bir manzara sunacak.

BİLİM İNSANLARI UYARIYOR: DAHA DA PARLAYABİLİR!

Maryland Üniversitesi Astronomi Gözlemevi Müdürü Elizabeth Warner, Washington Post'a yaptığı açıklamada, kuyruklu yıldızın bu ay daha da parlak hale gelebileceğini ve karanlık bir ortamda çıplak gözle görülebileceğini söyledi. Warner, "Kuyruklu yıldız biraz daha parlaklaşsa da yine de muhtemelen birçok yerde dürbünle görülebilecek. Yine de karanlık yerlerden çıplak gözle görülebilir olacak." dedi.

PARLAKLIK ARTIŞININ SEBEBİ BİLİNMİYOR

Bilim insanları, kuyruklu yıldızın bu ay neden daha fazla parlayabileceğine dair net bir açıklama yapamadı. 8 Nisan'da gerçekleşecek Güneş Tutulması ile aynı zamana denk gelebilecek bir parlamanın da olasılık dahilinde olduğu belirtildi.

JÜPİTER'İN YANINDA GÖRÜLEBİLİR Mİ?

Warner, "Kuyruklu yıldız kendisini biraz daha parlak hale getiren bir patlama yaşarsa, o sırada Jüpiter'in yakınında Güneş'in solunda görülebilir olabilir" derken, kuyruklu yıldız uzmanı John Bortle bu tahmini bir "fantezi" olarak niteledi. Bortle, 12P/Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı'nın Güneş'e yaklaştıkça daha da parlak hale geldiğini ve herhangi bir ilave alevlenmenin çok da fark edilmeyeceğini kaydetti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.