Kahramanmaraş'ta Şehitler İçin Bir Araya Geldiler: Filistin'e Destek Yürüyüşü

Kahramanmaraş'ta düzenlenen şehit asker anma ve Filistin'e destek yürüyüşüne katılanlar, terörü ve İsrail'in zulmünü kınadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2023 14:01

Kahramanmaraş'ta, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askeri anma ve Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) akademisyenleri ile çeşitli öğrenci topluluklarının bir araya geldiği etkinlik, KSÜ giriş kapısından başlayıp Yunus Emre Kongre Merkezi'nde son buldu.

Katılımcılar, "Kahrolsun PKK, kahrolsun ABD", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin'e selam, direnişe devam", "Dünya uyuyor, çocuklar ölüyor" gibi sloganlar eşliğinde yürüyüşlerini gerçekleştirdi.

kahramanmarasta-sehitler-icin-bir-araya-geldiler-filistine-destek-yuruyusu.jpg

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, etkinlikte yaptığı konuşmada, Filistin'deki katliamı ve Türkiye'deki terör saldırılarını kınama amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Yasım, terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacağını vurgulayarak, "Ölümden korkmadığımız için bu mücadelenin kazananı muhakkak biz olacağız." dedi.

İsrail'in savaş suçu işlediğini ve Gazze'de katliam yaptığını söyleyen Yasım, İslam'a düşmanlık temelinde bir araya gelen Haçlılar hakkında da konuştu. Yasım, "İki topluluk, birbirlerini sevmedikleri halde, İslamiyet'e karşı ortak düşman olarak birleşiyorlar. Yaptıkları zulüm ve baskılarla insanları yok etmeye çalışıyorlar, ancak bu mümkün olmayacak." ifadelerini kullandı.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ise dünya genelinde insan haklarından bahseden devletlerin, Filistin konusunda sessiz kaldığına dikkat çekti. Bakan, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, programın dua ile sona erdiğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.