Kahramanmaraş'ta Tarihle Buluşma: Kurtuluş Haftası Etkinlikleri 9 Şubat'ta Başlıyor!

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunu kutlamak için düzenlenen etkinlikler 9 Şubat Cuma günü başlıyor! Program ve detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2024 12:45
Kahramanmaraş'ta Tarihle Buluşma: Kurtuluş Haftası Etkinlikleri 9 Şubat'ta Başlıyor!

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve diğer paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenecek özel etkinliklerle anılacak. "Nice Zorlukları Aşarak" temasıyla gerçekleşecek Kurtuluş Haftası programı ve etkinlikleri, 9 Şubat Cuma günü start alacak.

Anma programı, merkezde Abdülhamit Han Camii'nde ve ilçelerde Müftülüğün belirleyeceği camilerde milli mücadele kahramanları için düzenlenecek hatim ve dua ile başlayacak. "Nice Zorluğu Aşarak" temalı Kurtuluş Haftası'nın ilk gününde, saat 14.00'te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde "12 Şubat ve Kurtuluş" konulu resim çalıştayı düzenlenecek. Aynı gün saat 20.00'de ise Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan'ın katılımıyla "Maraş Milli Mücadelesi ve Şehrimize 'Kahramanlık' Ünvanı Verilişinin 51. Yılı" konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 9-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Kurtuluş Haftası etkinlik takvimine https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2024/02/07/12-subat-kurtulus-haftasi-etkinlik-takvimi internet adresinden ulaşılabileceği ve tüm vatandaşların programlara davetli olduğu belirtilmiştir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.