Kayseri'de Tedavisi Süren Kahramanmaraşlı Aysima'nın Öğretmen Talebi Yerine Getirildi

Kayseri'de Kahramanmaraşlı depremzede Aysima'nın öğretmen talebi karşılandı. Şehir Hastanesi'nde eğitime başlayan genç kız, doktor olma hayaliyle motivasyon dolu bir geleceğe adım atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2024 12:12
Kayseri'de Tedavisi Süren Kahramanmaraşlı Aysima'nın Öğretmen Talebi Yerine Getirildi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde evleri yıkılan ve enkaz altından 3 gün sonra kurtarılan 13 yaşındaki Aysima Deveci'nin, Kayseri'de devam eden tedavisi sırasında öğretmen talebi yerine getirildi.

Depremde ailesiyle birlikte evlerinde sıkışan ve 3 gün sonra kurtarılan Aysima, şu anda Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi görüyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, 5 Şubat'ta hastanede ziyaret ettiği Aysima'nın, okula gidemediği için duyduğu üzüntüyü ve okuma isteğini dile getirmesi üzerine harekete geçti.

Depremde babasını ve kardeşini kaybeden Aysima'nın talebi hemen karşılandı. Hastane odasında ziyaret edilen genç kız, Türkçe ve matematik öğretmeni ile tanışarak eğitimine başladı.

"DOKTOR OLMAK İSTİYORUM"

Aysima Deveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenleriyle tanıştığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, "Doktor olmak istiyorum. Olmasam da babama söz vermiştim, öğretmen olacağım." dedi.

Anne Selver Deveci ise kızının okula gitmeden önce okuma yazmayı öğrendiğini ve her zaman takdir belgesi aldığını paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse, Aysima'nın hayat dolu, motivasyonu yüksek, asla pes etmeyen ve hayata sıkı sıkıya sarılan bir öğrenci olduğunu ifade etti. Karaköse, Aysima'ya her türlü desteğin sağlanacağını belirterek, genç kıza Şehir Hastanesi'nde iyi bakıldığını vurguladı.

Türkçe öğretmeni Ömer Başaran, Aysima'nın eğitimine katkıda bulunacak olmanın sevincini paylaşarak, haftanın bir günü değil, isteğe bağlı olarak daha fazla gün boyunca eğitim verebileceklerini ifade etti.

Kayseri Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Havva Talay Çalış, Aysima'nın sağ bacağının depremden etkilendiği için fonksiyon kaybı yaşadığını belirtti.

Aysima'nın Türkçe dersini çok sevdiğini ve öğretmeninin geleceğini öğrenince ayağının üzerine basmaya başladığını söyleyen Çalış, "Sağ bacağı için fizik tedaviye devam ediyoruz. Sol bacağına da protez takmayı planlıyoruz. Protezi alır almaz, inşallah bir ay içinde ayağa kaldırabiliriz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.