İstiklal Marşı'nın Işığında: Göksun Belediyesi Ödüllü Yarışma Düzenliyor!

Göksun Belediyesi, İstiklal Marşı'nın 103. yıl dönümü için ödüllü kompozisyon yarışması düzenliyor. Ortaokul ve lise öğrencileri ile vatandaşlar davetlidir. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2024 12:50
İstiklal Marşı'nın Işığında: Göksun Belediyesi Ödüllü Yarışma Düzenliyor!

Göksun Belediyesi, Milli Mücadele'nin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü vesilesiyle ödüllü kompozisyon yazma yarışması düzenliyor.

İlçe genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri ile Göksun nüfusuna kayıtlı vatandaşların katılabileceği yarışma, 8-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Göksun Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yarışma ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Kurtuluş Savaşımızın amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık isteği ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabul edildiği 12 Mart günü ile Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz kompozisyon yazma yarışması, gençlerin duygu ve düşünce dünyası ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Asım’ın nesli" olarak ifade ettiği gençler arasında bağ kurmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, milli şuurun bireysel ve toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekmek, vatan, millet ve bayrak sevgisi ile saygısını geliştirmelerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu yarışma aracılığıyla, dijital çağın unutturduğu yazma geleneğini hatırlatarak hemşehrilerimizi yazma konusunda cesaretlendirmek ve duygularını yazılı olarak ifade etmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Ödül törenini 12 Mart Salı günü düzenleyerek dereceye giren katılımcılara ödüllerini takdim etmeyi planlıyoruz. Tüm hemşehrilerimiz ile ortaokul ve lise öğrencilerimizi yarışmaya davet ediyoruz.

Ödüllü kompozisyon yazma yarışması, toplam üç kategoride düzenlenecek. Her kategorinin birincisine Notebook, ikincisine Tablet ve üçüncüsüne ise Akıllı Saat hediye edileceği belirtildi.

Yarışmaya katılmak isteyenler, yarışma şartnamesine Göksun Belediyesi'nin www.goksun.bel.tr internet sitesinden ulaşabilirler.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.