TOKİ Başkanı Bulut, Kahramanmaraş'ta İncelemede Bulundu

TOKİ Başkanı Bulut, Kahramanmaraş'ta Azerbaycan Mahallesi'nde incelemede bulundu. Depremzedelere hızla konut teslimatı için çabalıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 16:43

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kahramanmaraş'taki Azerbaycan Mahallesi'nde gerçekleştirdiği inceleme sonrasında şu açıklamalarda bulundu: "6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgelerde yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş'ta inşasına başlanan Azerbaycan Mahallesi'nde yapılan incelemelerde bulunduk. Önümüzdeki ayın sonuna kadar 4 bin 800 konutun teslimatını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızı en kısa sürede evlerine yerleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca, yeni ihtiyaçlara yönelik ihalelerimizi düzenliyoruz."

toki-baskani-bulut-kahramanmarasta-incelemede-bulundu.webp

Bulut, Azerbaycan Mahallesi'nin ticari ve tarihi açıdan önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, "Bu bölge, yapılan ön etütler sonucunda yapılaşmaya kapatıldı ancak bu durum, şehrin ticari ve tarihi dokusunu olumsuz etkileyeceği için devletimiz tarafından zemin iyileştirme çalışmalarıyla tekrar imara açıldı. Azerbaycan Mahallesi, 2 bin 300 bağımsız bölüm içerecek ve bölgenin sınıfını güçlendirmek amacıyla 15 bin 500 kazık çakılacak. Bu bölge, Azerbaycan'ın katkılarıyla ticari ve tarihi değerlere sahip önemli bir merkez olacak" dedi.

Azerbaycan MİDA Başkanı Sadık Sadıkov ise 6 Şubat depremleri sonrasında Türkiye'ye verdikleri destekten bahsederek, "Biz bir millet, iki devletiz. Azerbaycan Mahallesi'nin inşası için ayrılan kaynaklar ve çalışmalar, bizim için büyük bir onur. Her zaman buradayız" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de depremin ardından şehrin yeniden ayağa kaldırılması için yoğun çaba harcandığını belirterek, "Azerbaycan Mahallesi'nin, Azerbaycan'ın desteğiyle inşa edilmesi, kent merkezindeki iki ana caddeye adlarının verilmesi anlamlı bir gelişmedir" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.