Kahramanmaraş'ta 10 Milyar Liralık Dev Yatırım: Ticari Alanlarda Dönüşüm Başlıyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde deprem sonrası ticari alanlarda başlayan dönüşüm. 2 bin konut ve iş yeri üretimi için 10 milyar liralık dev yatırım.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 20:08

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 6 Şubat'taki depremlerin ardından ticari alanlarda önemli bir dönüşüm süreci başlıyor. "Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerin ikinci büyük sarsıntısının merkezi olan Elbistan'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile belediyeler arasında "Elbistan'ın yeniden dönüşümü" protokolü imzalandı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, zemin sıvılaşması riski taşıyan bölgelerde fore kazıkların büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

kahramanmarasta-ticari-alanlarda-donusum-basliyor.jpg

Gürbüz, Ahmet Karacabey Caddesi'nden başlayacak olan projede, yakın bir zamanda bölgeye fore kazıkların çakılacağını belirtti. Toplamda 420 fore kazıkla temel çalışmalarına başlanacak olan proje kapsamında, Elbistan'ın ticari hayatının temelini oluşturan bölgelerde konut ve iş yeri çalışmalarına start verilecek. Bu projede, Elbistan Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle 2 bin konut ve iş yerinin üretimi gerçekleştirilecek.

Gürbüz, ayrıca Cumhuriyet Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Yatırımın toplam maliyetinin yaklaşık 10 milyar lira olduğunu belirten Gürbüz, devletin bu büyük bütçeli yatırımını Elbistanlı vatandaşlar için hayata geçirmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Hükümetin ve yerel yönetimin canla başla çalıştığını vurgulayan Gürbüz, bu çerçevede enerjilerini vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya odakladıklarını söyledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.