Yapılandırılan Borçlara Son Bir Şans Daha!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 7440 sayılı Kanun uyarınca borçlarını peşin veya taksitli ödeme seçenekleriyle yapılandıran vatandaşlara ve işverenlere 31 Ağustos 2023 tarihine kadar son bir ödeme fırsatı sunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2023 19:00
Yapılandırılan Borçlara Son Bir Şans Daha!

Bu fırsat, önceden belirlenen ödeme tarihlerine yetişemeyen veya eksik ödeme yapan kişilere ek bir şans tanımaktadır.

Bu çerçevede, yapılandırılan borçlarını peşin ödeme seçeneğiyle yapılandıran kişilerden, ilk taksiti ödeme süresinde tamamlayamayan veya eksik ödeyenlerin, ilk taksit sonrası ayın sonuna kadar borçlarını geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri gerekiyor.

Benzer şekilde, taksitli ödeme seçeneğini tercih edenlerden de ilk taksiti ödeme süresinde tamamlayamayan veya eksik ödeyenlerin, borçlarını tamamını önceleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödemesi gerekmektedir.

Ayrıca, bu tür gecikmelerde yapılandırılan alacağa katsayı uygulanmayacak. Yani borçlular, geç ödeme zammı ve ödeme tutarına ek olarak katsayı yükümlülüğüyle uğraşmak zorunda kalmayacaklar.

Eğer bu ödeme süreleri de aşılamazsa, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar hesaplanan Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeyi gerçekleştirenler, katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanabilecekler.

Açıklamada ayrıca, taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ancak ilk taksit yükümlülüklerini yerine getiremeyen kişilerin, dosyalarının bağlı olduğu SGK il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurarak ödeme planlarını düzenlemeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Bu şekilde ödemelerin daha uygun ve sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.