Kahramanmaraş’a 112 Bin Kalıcı Konut ve Köy Evi Yapılacak: İşte Örnek Daire!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Akyar'da devam eden TOKİ Konutları'nda incelemelerde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 17:26
Kahramanmaraş’a 112 Bin Kalıcı Konut ve Köy Evi Yapılacak: İşte Örnek Daire!

Başkan Güngör, şehir genelinde planlanan ve devam eden projeler hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Güngör, Kahramanmaraş'ın şehir dönüşümü ve yeniden yapılanma sürecini aktararak, toplamda 112 bin 414 konutun inşa edileceğini belirtti.

Bu konutlardan şu ana kadar 40 bin 546'sının ihalesinin yapıldığını ve inşaatına başlandığını söyledi.

Projelerin her geçen gün arttığını vurgulayan Güngör, "Yeni Kahramanmaraş'ı inşa ediyoruz. Kahramanmaraş, kısa süre içerisinde sadece Türkiye'nin değil, dünyanın öne çıkan şehirlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

akyar-toki-konutlari-8.jpg

Başkan Güngör aynı zamanda deprem sonrası hızlı bir şekilde çadırdan konteynere geçiş sürecinin yaşandığını ve kalıcı konutların ve iş yerlerinin hızla yükseldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen hedef doğrultusunda, hak sahiplerinin 1 yıl içinde kalıcı konutlara kavuşması için tüm kurumların yoğun çaba sarfettiğini belirten Güngör, Cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekilleri, kamu kurumları ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Güngör'ün açıklamalarıyla, Kahramanmaraş'ın kalıcı konut ve şehir gelişimi projelerine olan odaklanması ve hedefleri ön plana çıktı.

akyar-toki-konutlari-2.jpgakyar-toki-konutlari-3.jpgbaskan-bey-ziyaret-2.jpgakyar-toki-konutlari-9.jpgbaskan-bey-ziyaret-3.jpgbaskan-bey-ziyaret-5.jpg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.