Kahramanmaraş'ta Yeni İş Fırsatları!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen KAMEK programının Kaynakçı, İnşaat Boyacılığı ve El ile Alçı ve Çimentolu Sıva kurslarına katılan eğitim alarak yeni beceriler kazanan kursiyerler, sağlanan destek için teşekkürlerini sundular.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 12:15
Kahramanmaraş'ta Yeni İş Fırsatları!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin yeniden ayağa kaldırılması amacıyla çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda hayatın normale dönmesi için de farklı etkinlikleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Mesleki ve sosyal gelişimi desteklemek, ekonomik ve kültürel kazanımları artırmak amacıyla düzenlenen Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursu (KAMEK) çerçevesinde 28 farklı branşta eğitimler devam ederken, özellikle Kaynakçı, İnşaat Boyacılığı ve El ile Alçı ve Çimentolu Sıva kursları yoğun ilgi görüyor.

Kursiyerler, uzman eğitmenler tarafından sağlanan teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da becerilerini artırıyorlar.

KAMEK kapsamında verilen eğitimlerin kişisel gelişime katkı sağladığını ve yeni meslek alanlarına yönlendirdiğini ifade eden kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyorlar.

kamek-6.jpg

YENİ İŞ KAPILARI AÇIYOR

Eğitmen Meltem Kutlu, “Ben inşaat teknolojisi öğretmeniyim. Kursiyerlerimize iç cephe boyama konusunda eğitim veriyoruz. Bu kursun şehrimiz için son derece önemli olduğuna inanıyorum. Depremler sonrası özellikle inşaat sektöründe büyük bir iş gücü ihtiyacı doğdu. Bu eğitim programı sayesinde yeni iş gücü yetiştirmekten dolayı gurur duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne bu fırsatı sağladığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Emin Altay ise, “Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen El ile Alçı ve Çimentolu Sıva kursunda öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra sıva yapımıyla ilgili uygulamalı eğitimler veriyoruz. Kursiyerlerin ilgisi gerçekten memnuniyet verici” dedi.

YENİ MESLEK ALANLARINA YELKEN AÇIYORUZ

Kaynakçı Kursu öğrencisi İlker Taşcı, “Evimizde meydana gelen küçük hasarları tamir etmek amacıyla Depremin etkilerinden dolayı kaydolduğumuz KAMEK kursunda yeni bir meslek öğreniyoruz. Bu fırsatı bize sunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz” dedi. Diğer bir kursiyer Mustafa Dündar ise, “Hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılamak hem de yeni bir meslek kazanmak amacıyla son derece faydalı bir kursa katıldık. Bu değerli fırsatı bize sunan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

kamek-7.jpg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.