Kahramanmaraş'ta Dayanışma Rüzgarı: Hayırseverin Katkısıyla Yükselen Cami

Kahramanmaraş'ta depremzedelere destek amacıyla hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan cami, Türkoğlu ilçesinde ibadete açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2023 13:26

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Türkoğlu ilçesinde, bir hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan yeni bir cami ibadete açıldı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Türkoğlu ilçesinde bulunan 87 camiden 24'ünün yıkılmasına, 42'sinin ise az veya orta derecede hasar görmesine neden oldu.

Depremlerin ardından devlet-millet işbirliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkoğlu ilçesinde yıkılan 24 camiden 6'sı yeniden inşa edilerek ibadete açıldı.

Hayırsever iş insanlarının da destekleriyle İstasyon ve Fatih mahallelerinde, Bahçelievler, Yeşilova ve Aydınlı camilerinin yerine yüz ellişer kişilik ahşaptan kapalı mescitler kuruldu. Ayrıca, kırsal Çobantepe, Kadıoğluçiftliği ve Çakallı mahallelerinde 3 betonarme cami inşa edildi.

Çakallı Mahallesi'nde cami yaptıran hayırsever iş insanı Mustafa Narlı, yaşanan felaket sonrasında babasının ve abisinin yaptırdığı okul ve caminin yıkıldığını belirtti. Narlı, depremin hemen ardından köy okulunun inşasına başladıklarını ve 84 günde eğitim öğretime hazır hale getirdiklerini ifade etti. Ayrıca, babasının adını yaşatmak adına hızla tamamlanan caminin, 12 şiddetli bir depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini ve benzer bir felaketin tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş da 6 Şubat'taki felaketin ardından, yaraların sarılması için 7/24 esasına göre çaba gösterdiklerini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.