Kahramanmaraş'ta Birlikten Kuvvet Doğar: Darbedilen Öğretmene Destek!

Kahramanmaraş'ta öğrenci velileri tarafından darbedilen öğretmenimize destek! Eğitimciler birlikte, şiddeti reddediyor, adalet için mücadele ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2023 20:10

Kahramanmaraş'ta bir öğrencinin velileri tarafından darbedilen öğretmenlerine destek mesajları yağdı.

Mimar Sinan İlkokulu bahçesinde bir araya gelen eğitimciler, 3 Ekim'de öğrenci velileri tarafından saldırıya uğrayan 54 yaşındaki öğretmen Ferhat Pakdil'in yanında olduklarını göstermek amacıyla bir protesto düzenledi.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Pakdil'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, eğitimcilerin maruz kaldığı şiddetin endişe verici ve düşündürücü olduğunu vurguladı. Kahraman, Pakdil'in 33 yıllık öğretmenlik kariyeri boyunca her zaman gurur duyulan bir meslektaş olduğunu ifade etti. Eğitimcilerin asıl hedefinin, genç nesilleri hayata hazırlamak ve ülkeye faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kahraman, "Bu saldırı sadece Ferhat hocamıza değil, tüm eğitim camiamıza yapılmış bir saldırıdır. Öğretmenimize yönelen bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Adalet yerini bulacaktır, bu konuda adli süreç başlatılmıştır. Bizim en güçlü silahımız kalemizdir. Bundan sonra da doğruyu, güzeli ve iyiyi öğretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ferhat Pakdil ise meslektaşlarının yanında olmanın kendisini duygulandırdığını belirterek, "Bu destekle o kadar mutluyum ki, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman ve tüm eğitim çalışanlarına minnettarım. Onların varlığı bizim için bir güç kaynağıdır. Birlikte olmaktan dolayı şanslıyız" dedi.

Konuşmalar sırasında Pakdil'in oğlu İsmail Umut Pakdil babasına sarılarak, etkinliğin duygusal bir atmosferde geçmesine neden oldu. Bu destek gösterisiyle birlikte, Kahramanmaraş'taki eğitimciler, meslektaşlarını korumak ve eğitim ortamını daha güvenli hale getirmek için bir araya gelmeye devam edeceklerini gösterdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.