Kahramanmaraş Depremleri Nedeniyle Şu Anda 260 Kişi Tutuklandı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle şu anda 260 kişinin tutuklandığını dile getirdi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2023 20:50

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle Gölbaşı Hakimevi'nde gerçekleştirdiği toplantıda gündemdeki konuları değerlendirdi. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, birçok konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

DEPREM NEDENİYLE 260 TUTUKLU VAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle şu anda 260 kişinin tutuklandığını, bunların ise müteahhit, yapı sorumlusu, yapı sahibi binada değişiklik yapanlar olduğunu bildirdi. 278 kişi hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığını aktaran Tunç, 9 kişinin de yurt dışında olduğunu dile getirdi.

Bilirkişi raporları geldikçe sorumlular hakkında dava açılmaya devam ettiği bilgisini paylaşan Tunç, ağır hasar tespiti ve yıkım kararlarına karşı 22 bin 144 dava açıldığını söyledi. İdari yargıda sürecin tıkanmamasıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Tunç, Meclis'e bir kanun teklifi hazırlığı yaptıklarını dile getirdi.

Bakan Tunç, özellikle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurularla ilgili önemli bir düzenlemenin yapılması gerektiğini belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurularla ilgili aldığı kararların, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında tartışmalara yol açabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle bireysel başvuru sürecinin, sisteme zarar vermeden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Bakan Tunç, ülkedeki kira uyuşmazlıklarıyla ilgili de bilgi verdi. Son dönemde yaşanan depremlerle ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, terör örgütü üyelerinin iadesi konusunda dünya genelinde yaşanan sorunları dile getirerek, uluslararası iş birliği ve adil yargılanma konularındaki sıkıntıları vurguladı.

Bakan Tunç, toplumsal huzur ve adaletin sağlanması için yürütülen çalışmaları da aktararak, Türkiye'nin demokratik süreçlerinde yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca yeni anayasa sürecinin uzlaşma temelinde yürütülmesi gerektiğini ve mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önemli olduğunu belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.