Kahramanmaraş'ta 68 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi L Blok'a ilişkin dava ertelendi!

Kahramanmaraş'taki depremde Ebrar Sitesi L Blok'un yıkılması sonucu 68 kişinin ölümüyle ilgili davada sanıkların yargılanmasına devam edildi, duruşma 11 Temmuz'a ertelendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2024 16:52
Kahramanmaraş'ta 68 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi L Blok'a ilişkin dava ertelendi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde Ebrar Sitesi L Blok'un yıkılması sonucu 68 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Doğan, Atilla Öz, Ferhat Bülent Özer ve Tevfik Tepebaşı bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Lütfi T. ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 müteveffa için hazırlanan ek iddianameyi kabul ederek dosyayı birleştirdi.

Tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı, 12 soruşturması olduğunu belirterek, "Bazı kesimler ve müştekiler beni 'müteahhit' olarak adlandırıyor. Ben müteahhit değilim. Davalarımın biri bitmeden diğeri başlıyor, bazılarını unutuyorum. Bu durum göz önüne alınarak beraatimi talep ediyorum," dedi.

Ferhat Bülent Özer ise depremde yakınlarını kaybettiğini, anne babasına bakacak kimse olmadığını belirterek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Diğer sanıklar da önceki savunmalarını tekrarlayıp beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunduğu süre ve celse arasında dosyaya giren bilgi ve belgeleri dikkate alarak, Ferhat Bülent Özer'in yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atması şartıyla tahliyesine karar verdi.

Heyet, diğer tutuklu sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 4'ü tutuklu, 2'si tutuksuz, 1'i firari olan sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.