CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş'ten emeklilerin ekonomik sıkıntılarına çözüm çağrısı

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilerin ekonomik sıkıntılarını ve sosyal hak kayıplarını gündeme taşıyarak onurlu bir yaşam ve adil paylaşım için mücadele çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2024 12:20
CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş'ten emeklilerin ekonomik sıkıntılarına çözüm çağrısı

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilerin karşılaştığı ekonomik zorluklara ve sosyal hak kayıplarına dikkat çekti.

Ateş, emeklilerin ekonomik sıkıntıları ve sosyal haklarını gündeme taşıyarak, Hasan amca gibi emeklilerin tatil yapmak istediklerinde Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı 8 kişilik odalarına mecbur bırakıldığını belirtti. Çalışma Bakanı'nın ise bu durumu bir müjde olarak sunarak emeklilerin kalbini kırdığını ifade etti.

Yaptığı açıklamada, emeklilerin derin bir hayat pahalılığı içinde yaşam mücadelesi verdiğini ve kaderine terk edildiğini vurgulayan Ateş, bu insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini söyledi. Emeklilerin gelirlerinin tümünü harcamalarına rağmen gıda, enerji, barınma, sağlık ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti.

Ateş, "Emekliler lütuf değil, haklarını istiyor" diyerek, binlerce emekliyle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek için hafta sonu Ankara’da toplanacaklarını açıkladı. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkması için mücadele edeceklerini, ayrıca emekli bayram ikramiyelerinin de en az asgari ücret düzeyinde olana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiklerinde hep birlikte “kazandık” diyeceklerini ifade etti.

Ateş, onurlu bir yaşam ve adil bir paylaşım için tüm emeklileri ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri, 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’na davet etti. Emeklilerin haklarını savunmak için verilen bu mücadelede destek çağrısında bulunan Ünal Ateş, basın mensuplarına ve kamuoyuna teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.