Ünal Ateş büyük emekli mitingi için çağrı yaptı

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı vurguladı: "Dedikleriyle yaptıkları örtüşmeyince, milyonlarca emekli için yoksulluk bile lüks hale geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2024 13:45
Ünal Ateş büyük emekli mitingi için çağrı yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, "On bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan milyonlarca emekli için artık yoksulluk bile lüks haline geldi. Dedikleriyle yaptıkları örtüşmeyince, emeklilerin hayatını idame ettirmesi giderek zorlaşıyor" dedi. Ateş, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında emeklilerin durumunu değerlendirdi.

Ateş'in açıklamaları şöyle:

"Ülkeye uzun yıllar emek vermiş ancak düşük emekli geliriyle geçinmeye çalışan on altı milyonun üzerindeki vatandaşımızın sesini duyurmak ve haklı taleplerini dile getirmek için buradayız. Derinleşen ekonomik krizin faturası, emekliler başta olmak üzere işçilerden memurlara, esnaflardan öğrencilere, çiftçilerden tüm vatandaşlarımıza kadar herkese yansıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kriz üreten siyasetine son vermek için buradayız. Enflasyon artarken eriyen maaşları görmezden gelen ve milyonlarca kişiyi insanca yaşam yerine sefalet koşullarına mahkum edenlere karşı durmak için buradayız. Beş bin lira gibi düşük bir aylıkla geçinmeye çalışan emeklilerin haklarını savunmak için buradayız. Açlıkla mücadele eden emeklilerin isyanını duyurmak için buradayız. Adaletsizlikle mücadele ederek insanca yaşam koşullarını talep etmek için buradayız. Bu yılın başında en düşük emekli maaşını 10 bin TL'ye çıkardık diyerek övünenler, şimdi emeklilerin durumunu görmezden geliyorlar. Emeklilerin sesini duymazdan geliyorlar. Dedikleriyle yaptıkları örtüşmeyince, on bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan milyonlarca emekli için yoksulluk bile lüks hale getirildi."

"En düşük emekli aylığı yılın henüz ilk dört ayında eridi ve kayboldu. Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandığında bu durum daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Oysa iktidar 2024'ü 'emekliler yılı' ilan etmişti. Ancak emekliler, gelirlerinin tamamını harcamalarına rağmen temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlar. Bu nedenle binlerce emekliyle bir araya gelerek ortak talepleri dile getirmek için hafta sonu Ankara'da toplanacağız. Emeklilerin lütuf değil, haklarını istediklerini göstermek için orada olacağız. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Bu talebi dile getirmek için orada olacağız. Emeklilere bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Bu talebi dile getirmek için orada olacağız."

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.