Kahramanmaraş'ın komşu ili Gaziantep'te Belediye Başkanı kurbanlık fiyatlarını düşürdü!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı öncesi verdiği sözü tutarak kurbanlık fiyatlarını düşürdü. Vatandaşlar, bu adıma memnuniyetle karşılık verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2024 14:38
Kahramanmaraş'ın komşu ili Gaziantep'te Belediye Başkanı kurbanlık fiyatlarını düşürdü!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı öncesinde verdiği sözü tutarak kurbanlık fiyatlarını düşürdü. Başkan Tahmazoğlu, geçtiğimiz günlerde üretici birliklerince açıklanan kurban fiyatlarına tepki göstermiş ve vatandaşların kurban kesme gücünü göz önünde bulundurarak fiyatların ayarlanmasını talep etmişti. Kurban Bayramı yaklaşırken, Başkan Tahmazoğlu'nun verdiği sözü yerine getirdiği açıklandı.

Başkan Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, "Birliklerin yetkisi olmamasına rağmen erkek toklu kilo fiyatının 240 TL olarak açıklanmasının yanlış ve pahalı olduğunu belirtmiştim. Gerekirse bu konuda çalışma yapacağımızı ifade etmiştik. Şimdi ise çalışmalarımızı tamamladık ve kurbanlıkların (erkek toklu) en üst fiyatlarını mor toklu için 200 TL, Van beyazı için 210 TL olarak belirledik. Kurban fiyatları bayrama kadar sabit kalacak" dedi. Başkan Tahmazoğlu, Dumlupınar Mahallesi Yeşilvadi Bulvarı, Şahinbey Parkı yanı ve Akkent Mahallesi'nde kurulacak olan satış alanlarında mor toklunun 200 TL, Van Beyaz'ının ise 210 TL'den satılacağını duyurdu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun sosyal medya üzerinden açıkladığı kurban fiyatları, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı ve Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür edildi.

KAHRAMANMARAŞ KURBANLIK FİYATLARI

Buna göre, tosun için 255 TL, düve için 245 TL, inek için 230 TL, erkek toklu için 250 TL, çebiş-teke için 250 TL ve koyun ile keçi için 210 TL önerildi. Bu fiyatlar, 16 Haziran Pazar günü idrak edilecek Kurban Bayramı'nda geçerli olacak.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.