Kahramanmaraş depremlerinde Türk Kızılay'dan esnafa 98,9 milyon lira destek!

Türk Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen esnafa 98,9 milyon lira destek sağladı, yerel ekonominin canlanmasına katkıda bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2024 21:27
Kahramanmaraş depremlerinde Türk Kızılay'dan esnafa 98,9 milyon lira destek!

Türk Kızılay, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen işletme sahiplerine destek sağladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 6 ilde yürütülen "Esnaf Destek Programı" çerçevesinde, işletmelere toplamda 98,9 milyon lira yardım yapıldı.

Türk Kızılay'ın açıklamasına göre, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Osmaniye illerindeki 3 bin 585 küçük işletme sahibine bu destek sağlandı.

Açıklamada, depremlerden etkilenen esnafa iş yerlerinde kullanabilecekleri ekipman ve malzemeleri temin etmelerinde yardımcı olunduğu belirtilirken, bu desteğin yerel ekonominin yeniden canlanmasına katkı sağlaması amaçlandı.

Programın öncelikli hedeflerinden birinin engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara destek vermek olduğu vurgulandı. Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, programın önemine dikkat çekerek, depremden etkilenen esnafın yeniden iş hayatına dönmelerini sağlamanın öncelikli görevleri arasında olduğunu ifade etti.

Esnaf Destek Programına katılabilmek için işletmenin depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyete geçebilecek durumda olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olması ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı olması gibi temel kriterler bulunuyor.

Nakdi yardımlar iki aşamada gerçekleştiriliyor: İlk aşamada, gerekli belgeleri sunan esnafa planlanan ödemenin yüzde 50'si banka yoluyla gönderilirken, ikinci aşamada, esnafın aldıkları malzemeler için Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na fatura ibraz etmeleri gerekiyor.

Geçen yıl, deprem sonrası sosyoekonomik yapının iyileştirilmesi amacıyla 600 esnafa 25 milyon lira destek sağlanmıştı.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.