Kahramanmaraş Deprem Bölgesi: KOBİ'ler İçin Müjde! 30 Bin Başvuru, 1000'e Yakın Onay

Kahramanmaraş deprem bölgesinde KOSGEB'in 450 milyon dolarlık desteğine 30 bin 723 başvuru yapıldı. Başkan İbrahimcioğlu, hızlı değerlendirme sürecini ve 1000'den fazla ödemenin onaylandığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2023 16:35

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından sunulan 450 milyon dolarlık destek için 30 bin 723 başvuru yapıldı. KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, bu başvuruların depremin etkilediği 11 ildeki KOBİ'lerin iyileştirilmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştiğini belirtti.

İbrahimcioğlu, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99,7'sini KOBİ'lerin oluşturduğunu, çoğunluğunun hizmet ve imalat sektörlerinde faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, KOSGEB'in her zaman KOBİ'lerin yanında olduğunu ifade etti. Başkan İbrahimcioğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde yürütülen 450 milyon dolarlık desteğin, afetzede KOBİ'lere hızla ulaştırılacağını bildirdi.

Başvuruların hızlı bir şekilde gerçekleştiğini belirten İbrahimcioğlu, şu ana kadar 30 bin 723 başvurunun alındığını ve programın kullanımının hızlı olmasının yanı sıra başvurudan sonra değerlendirme süreçlerinin de kolay olduğunu açıkladı. KOBİ'lerin KOSGEB'in internet adresinden kolayca başvuru ve ödeme taleplerini iletebilecekleri bir sistemin kurulduğunu ifade etti.

İbrahimcioğlu, KOSGEB'in deprem bölgesinde çok sayıda çalışanını görevlendirdiğini ve işletmelerdeki incelemelerin devam ettiğini söyledi. Başvuruların hızlı bir şekilde incelendiğini vurgulayan İbrahimcioğlu, şu ana kadar 15 bin başvurunun incelendiğini ve 1000'in üzerinde talebin ödemesinin onaylandığını belirtti.

"Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" kapsamında sunulan desteklerin, hasar durumuna ve işletme ölçeğine göre farklı kademelerde kullanılacağını açıklayan İbrahimcioğlu, onaylanan desteklerin bir ay içinde KOBİ'lerin banka hesaplarına yatırılacağını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.