Kahramanmaraş Afşin'de İlk Harç: Yerinde Dönüşüm Projesi İlk Temeli Attı

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin temeli atıldı. Depremzedelere yeniden konut sağlama hedefleniyor. İlk inşaat Rabia Akyar'a ait.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2023 12:44

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Şubat'taki depremler sonrasında etkilenen 11 ilin hızla toparlanması ve depremzedelerin yeniden evlerine kavuşmaları için başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş ayağında ilk temel Afşin ilçesinde atıldı.

Kahramanmaraş'taki deprem merkezinde kalıcı konut inşaatları hızla devam ederken, bazı depremzedeler ise evlerinin aynı yerde yeniden inşa edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapım ve Dönüşüm Ofislerine başvuruda bulunuyor.

Bu bağlamda, depremde evi yıkılan Rabia Akyar, daha sonra Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuruda bulunarak Efsun Turan Mahallesi'ndeki evinin yapımı için başlatılan inşaat çalışmalarında ilk harç dökümü gerçekleştirildi.

İnşaat çalışmalarını denetleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Osman Arısal, AA muhabirine, 6 Şubat depreminin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

kahramanmarasta-yerinde-donusum-projesinin-ilk-temeli-atildi.jpg

Arısal, başvuru sahiplerinden olumlu geri dönüşler aldıklını ifade ederek, kentte ruhsat başvurularının yapıldığını ve süreçlerin devam ettiğini söyledi.

Proje kapsamında Kahramanmaraş'ta ilk temelin atıldığını belirten Arısal, orta ve üzeri hasarı olan tüm vatandaşların e-Devlet üzerinden projeye başvurabileceğini ve süreç içinde depremzedelerin işlerini kolaylaştırmak adına paydaşlarla işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de, projeye başvuranların ruhsatlarını hızlı bir şekilde alarak kenti yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Depremzedesi Rabia Akyar, evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.