Narkogüç Operasyonlarıyla Kahramanmaraş Dahil 15 İlde 4,5 Ton Uyuşturucu Ele Geçirildi!

Türkiye genelindeki narkogüç operasyonlarında 4,5 ton uyuşturucu ele geçirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 199 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2023 11:47

Narkogüç operasyonları kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda 4,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve 199 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır, İstanbul, Edirne, İzmir, Sinop, Aydın, Kırklareli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Denizli, Osmaniye, Şanlıurfa, Erzurum, Bursa ve Bolu'da düzenlenen operasyonların detaylarını paylaştı.

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 3,5 ton esrar, 504 bin kök kenevir, 218 bin kök skunk ele geçirildi. Aynı operasyonlarda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 259,5 kilogram skunk ele geçirilirken, toplamda 14 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 45,5 kilogram kokain, 2,5 kilogram metamfetamin, 10 litre sıvı metamfetamin, 250 kilogram skunk ve 25 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonlarda 8 şüpheli yakalandı.

Edirne İl Jandarma ekipleri, 2 şüpheliyi gözaltına alırken, 10 kilogram kokain ele geçirdi. İzmir İl Jandarma ekiplerinin operasyonunda ise 2,5 kilogram kokain, 3 kilogram esrar, 25 bin 800 uyuşturucu hap ele geçirildi ve 8 şüpheli yakalandı.

Sinop, Aydın, Kırklareli, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de il jandarma ve il emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda sokak satıcıları da dahil olmak üzere 157 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonlarda çeşitli miktarda sentetik uyuşturucu, esrar, uyuşturucu hap ve sentetik kannabinoid ele geçirildi.

Şanlıurfa ve Bolu'da yapılan operasyonlarda ise 205,5 kilogram skunk, Denizli ve Erzurum'da 21,5 kilogram esrar, Bursa'da 39 bin uyuşturucu hap ele geçirilirken, bu illerde toplamda 10 kişi yakalandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.