EPDK'dan Deprem Bölgesinde Avans Erteleme Kararı: Detaylar Burada!

EPDK, deprem etkisiyle belirli şehirlerde avans ödemelerini erteledi. Olağanüstü haldeki lisans sahipleri için temerrüt faizi uygulanmayacak. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2023 15:42
EPDK'dan Deprem Bölgesinde Avans Erteleme Kararı: Detaylar Burada!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri devam ettiği için, olağanüstü hal ilan edilen veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren belirli dağıtım lisansına sahip şirketlerin avans ödemelerini erteleyerek, bu süre zarfında piyasa işletmecisi ve katılımcısına temerrüt faizi uygulamama kararı aldı.

epdk-deprem-bolgesinde-bazi-dagitim-lisans-sahibi-sirketlerin-avans-odemelerini-erteledi.jpg

EPDK'nin konuyla ilgili aldığı karar, Resmi Gazete'de duyuruldu.

Bu çerçevede, 31 Mart tarihine kadar, olağanüstü hal ilan edilen veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansına sahip tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri ve Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) doğrudan veya dolaylı ortakları olan tedarik şirketleri için Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'nin 132/Ç maddesinde belirtilen avans ödeme bildirimlerinde yer alan tutarların, ilgili fatura dönemine ait fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine ve bu süre zarfında piyasa işletmecisi ile katılımcısına temerrüt faizi uygulanmamasına karar verildi.

Söz konusu kurul kararı, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.