Enerjisa Enerji, Deprem Bölgesinde Ekonomik Kalkınmaya Destek Verecek

Enerjisa Enerji, Kahramanmaraş depremi etkilenen 11 ilin ekonomik kalkınmasına destek veriyor. RRDC projesi ile işletmelere hibe ve eğitim sağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2023 15:05
Enerjisa Enerji, Deprem Bölgesinde Ekonomik Kalkınmaya Destek Verecek

Enerjisa Enerji, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin ekonomik kalkınmasına destek olacak bir inisiyatif başlatıyor. Bu amaçla, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, Adana Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve İhtiyaç Haritası tarafından kurulan Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi (RRDC) projesinin tanıtım toplantısı Adana'da gerçekleştirildi.

Toplantıda, depremden etkilenen 11 ilin ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplum alanlarında yeniden yapılanması ve kalkınmasını destekleyecek RRDC projesinin ayrıntıları paylaşıldı. Bu çerçevede, RRDC projesi kapsamında bölgedeki işletme ve kurumlar, hibe, çalışma alanı, eğitim, işbirliği ve uygun finansmana erişim konularında desteklenecek.

Proje, Adana ve Gaziantep'teki merkezler aracılığıyla deprem bölgesindeki küçük işletmelerin ve ihtiyaçlarının belirlenmesini ve gerekli desteklerin sağlanmasını hedefliyor. Enerjisa Enerji, temmuz ayında başlattığı "Daha İyi Bir Gelecek" platformu aracılığıyla desteklediği projenin ekonomik kalkınma boyutunu üstlenerek Türkiye'nin ekonomik verimliliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, yaptığı konuşmada, "Daha İyi Bir Gelecek" platformu üzerinden Türkiye'nin ekonomik verimliliğine yönelik çözümler ürettiklerini ve bu çerçevede deprem bölgesinde faaliyet gösteren bir şirket olarak sorumluluk almayı sürdürdüklerini belirtti. Pınar, RRDC projesinin özel sektör destekçisi olarak yer almanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, projenin işletmelere destek sağlayarak ekonomiye katılımlarını teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, özel sektör ve sivil toplumun Türkiye gibi deprem sonrasında harekete geçebildiği nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi. Vinton, Adana ve Gaziantep ticaret odalarının dayanışma örnekleriyle RRDC projesinin oluşumunu açıkladı. İhtiyaçların yanı sıra işgücünün desteklenmesinin de önemine değinen Vinton, RRDC projesi aracılığıyla deprem bölgesine yönelik desteklerin genişlemesini umut ettiklerini belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep ve Adana ticaret odalarının bir araya gelerek deprem bölgesinin sosyo-ekonomik ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmak üzere RRDC'yi kurduklarını ifade etti. Yıldırım, RRDC'nin, paydaşlarının kendine özgü değerlerini en verimli şekilde kullanarak bölgenin geleceğine hazırlanmasına koordinasyon sağlayacağını vurguladı.

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, depremin neden olduğu yaraların sarılması için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Bayram, desteklenmeye ihtiyaç duyan 11 ilin ticaretin devamı için yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Toplantının ardından UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram ve İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat tarafından projeye ilişkin imzalar atıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.