Doğanın Kalbindeki Saklı Hazine: Kahramanmaraş'ta Değirmendere Şelalesi

Keşfedilmeyi bekleyen Değirmendere Şelalesi, doğanın gizemli güzelliklerini sunuyor! Andırın'ın doğal cennetinde stresten uzaklaşın, huzuru keşfedin.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2023 15:21

Kahramanmaraş'taki Değirmendere Şelalesi, doğanın en güzel sırlarından biri olarak keşfedilmeyi bekliyor. Andırın ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Boynuyoğunlu Mahallesi kırsalında doğanın kalbinde yer alan bu şelale, yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülerek muazzam bir manzara sunuyor.

kahramanmarastaki-degirmendere-selalesi-kesfedilmeyi-bekliyor.jpg

Değirmendere Şelalesi, doğal kaynak sularıyla besleniyor ve 3 kilometrelik bir yolculuğun ardından sakin ve dingin Berke Barajı'na akıyor. Bu yolculuk, ziyaretçilere doğanın gizemli güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor.

kahramanmarastaki-andirin-degirmendere-selalesi-kesfedilmeyi-bekliyor.jpg

Şelalenin etrafı yoğun bitki örtüsüyle kaplı, bu da çevresindeki doğal yaşamı daha da zenginleştiriyor. Özellikle sonbahar aylarında, şelale ve çevresindeki ağaçların renk cümbüşü, Karadeniz yaylalarındaki doğal güzellikleri aratmayacak bir manzara ortaya çıkarıyor.

degirmendere-selalesi-kesfedilmeyi-bekliyor.jpg

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, şelalenin her mevsim ayrı bir güzellik sunduğunu belirtiyor. Değirmendere Şelalesi, suların en az olduğu dönemde bile coşkuyla akıyor, doğaseverleri büyülü atmosferiyle kendine çekiyor. Bu doğal cenneti ziyaret etmek isteyenleri ilçeye davet ediyor.

Özellikle şehirden uzaklaşıp stresten arınmak isteyenler için şelaleler, doğanın kucağında huzurlu bir kaçamak sunuyor. Andırın Belediyesi, bölgeye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yollarda düzenleme çalışmaları yapıyor, böylece doğa severlerin bu eşsiz güzelliği keşfetmeleri için her türlü imkanı sağlıyor. Değirmendere Şelalesi, sizi doğanın kucaklayıcı atmosferiyle buluşturmak için sabırsızlanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.