Kahramanmaraş Orta Hasarlı Bina Sahiplerinin Çığlığı: Adalet İstiyor!

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı bina mağdurları platformu, haklı talepleri için sesini duyuruyor. Adalet ve destek için bir arada!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2023 02:42

Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları platformu, uzun süredir haklı isteklerine karşılık bulamayan ve dertlerini anlatacak bir kurum bulamayan orta hasarlı bina maliklerinin oluşturduğu bir inisiyatif olarak ortaya çıktı.

Bu platform, sosyal medyada organize olarak "Orta Hasarlı Bina Mağdurları Platformu" adı altında bir araya geldi.

kahramanmaras-orta-hasarli-bina-sahiplerinin-cigligi-adalet-istiyor.jpeg

02 KASIM SAAT 14’TE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ÖNÜNDE

Platform üyeleri, yaşadıkları sorunları dile getirmek ve seslerini duyurmak amacıyla 2 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00'te Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak ve eylemde bulunacak.

Platformun sözcüsü olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Dumankaya, orta hasarlı bina sahipleri ile birlikte uygun olmayan alan adı altında ruhsat verdikleri sağlam binaların da yıkılacağını belirterek herkesi destek vermeye davet etti. Dumankaya, yapılan kontrollerin yetersiz olduğunu ve verilen kararların adaletsiz olduğunu vurgulayarak, mağduriyetlerinin giderilmesi ve seslerinin duyurulması için mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

Platform üyelerinden biri olan O.D, evinin yıkılarak yerine daha küçük bir daire verilmesine razı olmadığını ve emeğinin heba edilmesine karşı çıktığını dile getirdi. Diğer bir mağdur Y.A.K. ise, milyonlarca lira değerindeki evlerinin bedavaya kamulaştırılarak şehir dışında küçük bir eve dönüştürüleceğini ve bu durumun kendilerini mağdur edeceğini belirterek herkesi durumu iyice değerlendirmeye davet etti. Mağdurlar, seslerini duyurmak ve adaleti sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirecekleri eylemlerle bu mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.