Kahramanmaraş'ta Orta Hasarlı Binalar İçin Yasal Yükümlülükler: Ruhsat ve Güçlendirme Zorunluluğu!

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Güngör, orta hasarlı binaların ruhsatsız güçlendirilemeyeceğini vurguluyor. Yasal süreçleri takip etmeyi unutmayın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2023 13:45

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 6 bin orta hasarlı binanın etkilendiğini açıkladı. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için belirlenen süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

YASAL SÜREÇLERE DİKKAT!

Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için ruhsat almanın zorunlu olduğunu vurguladı. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için kat maliklerinin rızasının alınması gerektiğini belirten Güngör, ayrıca İmar Kanunu'nun öngördüğü belgelerle başvuruların yapılması gerektiğini açıkladı.

KAT MÜLKİYETİ KANUNU KAPSAMINDA ZORUNLU BELGELER!

Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için kat maliklerinin yüzde 80'lik çoğunluğunun rıza belgesi vermesi gerektiğini hatırlatan Güngör, İmar Kanunu'nun 21-22 maddelerinde belirtilen projelerin hazırlanarak belediyeye müracaat edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sürecin atlanması durumunda, ruhsatsız güçlendirmelerin kanuni süre sonunda yıkıma sebep olabileceği uyarısında bulundu.

kahramanmaras-belediye-baskani-gungorden-onemli-uyari-hasarli-binalar-icin-ruhsat-sart.jpg

VATANDAŞLARIN DİKKATİNE!

Güngör, belirlenen süreçleri takip etmeyen ve ruhsat almayan bina sahiplerinin orta hasarlı binalarının belirli bir süre sonra yıkılabileceğini dile getirdi. Bu durumda hak sahiplerinin mağdur olmaması için yasal süreçlere uyulması gerektiğini vurguladı.

SONUÇTA ÖNEMLİ OLAN TASARIM GÖZETMENİ ZORUNLULUĞU!

Başkan Güngör, güçlendirme sürecinde en önemli hususlardan birinin tasarım gözetmeni zorunluluğu olduğunu belirtti. Bu zorunluluğun yerine getirilmemesi durumunda güçlendirme sürecinin geçerli olmayacağını hatırlattı. Vatandaşları, güvenli bir yaşam için yasal süreçleri titizlikle takip etmeye ve belirlenen kurallara uymaya davet etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.