Depremzedelere Büyük Destek: Hibe ve Faizsiz Krediyle Yerinde Dönüşüm Geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yerinde dönüşüm modeliyle gerçekleştirilecek konut dönüşümlerine önemli bir destek sunuyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2023 17:15
Depremzedelere Büyük Destek: Hibe ve Faizsiz Krediyle Yerinde Dönüşüm Geliyor!

Yapılan açıklamaya göre, yerinde dönüştürülecek konutlar için 500 bin TL'ye kadar hibe desteği ve iş yerleri için 250 bin TL hibe desteği sağlanacak.

Ayrıca, konutlar ve iş yerleri için inşaat alanlarına göre değişen tutarlarda 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli ve faizsiz kredi imkanı sunulacak.

Yerinde dönüşüm modeli, deprem bölgelerinde yaraların daha hızla sarılmasına yönelik büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, depremzedelerin hibe ve kredi desteğinden faydalanmak istediklerinde 22 farklı noktada bulunan yapım ve dönüşüm ofislerine başvurabilecekleri belirtiliyor.

Ayrıca, afet bölgelerinde ihtiyaca göre ofis sayısının arttırılabileceği vurgulanıyor.

Bu destekten kimlerin faydalanabileceği ise açıklamada şu şekilde belirtiliyor:

Birden fazla daire sahibi olanlar, evli çocukları bu dairelerde oturanlar da hak sahibi olarak kabul edilecek.

Binanın tamamına sahip olan vatandaşlar, bir daire için hibe alabilecek. Diğer daireler için ise en fazla 3 daireye kadar kredi alabilecek.

Depremzedelere yönelik bakanlık tarafından 'tip' projeler hazırlanacak.

İşin gecikmesi veya tamamlanamaması durumunda vatandaşların hakları kesinlikle korunacak ve gerektiğinde TOKİ (Toplu Konut İdaresi) konutu tamamlayacak.

Bilgi almak isteyen vatandaşlar, ALO 181 çağrı merkezini arayabileceği gibi yapım ve dönüşüm ofislerini de ziyaret edebilecekler. Başvurular ise "https://www.turkiye.gov.tr/csb-araad-kentsel-donusum" adresinden yapılabilecek. Bakanlık, "Yerinde Dönüşüm" projesini vatandaşlara daha iyi anlatabilmek için gezici tırlarla da halkın karşısına çıkıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum