7,2 Şiddetinde Sallandı! Senaryosu Gerçeği Aratmadı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK) iş birliğiyle gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2023 11:28
7,2 Şiddetinde Sallandı! Senaryosu Gerçeği Aratmadı

17 Ağustos depreminin yıl dönümü öncesinde gerçekleştirilen tatbikatta, merkez üssü İnegöl olan 7.2 büyüklüğünde bir deprem senaryosuyla cansız mankenler 140 kişilik ekip tarafından kurtarıldı.

İNDAK'ın arama kurtarma görevlilerinin afetlere tam manasıyla hazır olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen tatbikat, hazırlanan senaryo doğrultusunda gerçekleştirildi.

Tatbikat, İnegöl'deki Yazıcılar Sitesi kentsel dönüşüm alanında yapıldı.

Yıkım öncesi binalara yerleştirilen cansız mankenler, enkaz altından kurtarılmak için ekipler tarafından çıkarıldı.

Tatbikat senaryosuna göre, 12 Ağustos Cumartesi günü sabah 05.35'te merkez üssü İnegöl olan 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

11.jpeg

AFAD tarafından acil destek istenmesinin ardından, 140 kişilik İNDAK ekibi 06.00'da toplanarak müdahale bölgesine hareket etti.

İNDAK ekibinin yanı sıra sağlık ve belediye ekipleri de çalışmalara katıldı. Tatbikat süresince 5 canlı ve 7 cansız manken enkazdan çıkarıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, tatbikatı İNDAK Başkanı Ömer Gürkan ile birlikte takip etti. Tatbikata ilişkin açıklama yaparken, 17 Ağustos depreminin yıl dönümü yaklaşırken böyle bir tatbikat düzenlemeyi önemsediklerini ve profesyonel ekiplere ihtiyaç olduğunu vurguladı. İnegöl Belediyesi olarak İNDAK'a destek verdiklerini ve deprem gibi acil durumlarla başa çıkmak için bu tür tatbikatların önemine dikkat çektiklerini belirtti.

22.jpeg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.