İhtiyaç Sahibi Hanelere Bu Ay 4,3 Milyar TL Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara aktarıldığını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2023 11:32
İhtiyaç Sahibi Hanelere Bu Ay 4,3 Milyar TL Destek!

Bakan Göktaş, bu ay içinde toplamda 4,3 milyar TL'lik destek sağlanacağını belirtti.

2022 yılında hayata geçirilen Türkiye Aile Destek Programı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bir yıl daha uzatıldığını hatırlatan Bakan Göktaş, bu süre zarfında 30,6 milyar TL'lik destek sağlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, "Büyüyen ve gelişen Türkiye'mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz" diyerek, sosyal refahı ön planda tutan bir yaklaşımla güçlü bir sosyal yardım sistemini sürdürdüklerini ifade etti.

Türkiye Aile Destek Programı'nın gelire dayalı olarak 850 TL ile 1.250 TL arasında destek sağladığını belirten Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak başlattığımız bu desteğimizle onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri hesaplara yatırıyoruz. Bu ay ihtiyaç sahibi ailelere 4,3 milyar TL destek sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Ekim 2022'de programa çocuk desteği ve elektrik tüketim desteğinin eklenmiş olduğunu hatırlatan Bakan Göktaş, "Çocuk desteği kapsamında aylık 350 TL ile 650 TL arasında destek sağlıyoruz. Ayrıca, Elektrik Tüketim Desteği ile aylık 112 TL ile 225 TL arasında ödeme yapıyoruz" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.