Aile Destek Ödemeleri O Tarihte, Hesaplara Yatırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarla ortaya çıkan bilgiye göre, Aile Destek Programı'nın süresi uzatıldı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2023 13:52
Aile Destek Ödemeleri O Tarihte, Hesaplara Yatırılacak!

2022'de rekor seviyeye ulaşan enflasyon karşısında devlet kurumları, ihtiyaç sahiplerine çeşitli alanlarda destek sağlama yoluna gitmişti. Bu bağlamda, "Aile Destek Programı" adı altında yeni bir yardım modeli yaz aylarında devreye alındı.

Program, ihtiyaç sahiplerine 12 ay boyunca düzenli ödemeler yapmayı amaçlamaktaydı. Bu yılın devamında programın sürüp sürmeyeceği merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla olumlu bir haber verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Aile Destek Programı'nın süresinin 1 yıl daha uzatıldığını belirtti. Bu açıklamanın ardından, yardım tutarlarının ne zaman yatırılacağına dair meraklar arttı.

Ayrıca, Aile Destek Ödemelerine ilişkin resmi açıklamanın beklenmesiyle birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjdeli bir haber geldi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, programın süresinin uzatıldığını ve yeni dönem ödemelerinin 15 Ağustos tarihinden itibaren hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Aile Destek Programı'nın yardım tutarları, hane halkının aylık gelirine göre belirlenmektedir. Bu çerçevede, aylık geliri 450 TL'nin altında olan hanelere bin 250 TL yardım yapılmaktadır.

450 TL ile 911,15 TL arasında geliri olanlara bin 100 TL, 911,15 TL ile 1.372,30 TL arasında geliri olanlara 950 TL ve 1.372,30 TL'den fazla geliri olanlara da 850 TL tutarında yardım ödemesi yapılmaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.