Kahramanmaraş'ta Orta Hasarlı Binaların Son Durumu Belli Oldu: 2 Yöntem Var!

Canlı yayında, şehirde yürütülen çalışmalar hakkında son bilgileri paylaşan Başkan Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların durumu ve çözüm yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2023 16:42
Kahramanmaraş'ta Orta Hasarlı Binaların Son Durumu Belli Oldu: 2 Yöntem Var!

Güngör, Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için güçlendirme ve yıkım olmak üzere iki yöntem olduğunu belirtti.

Başkan Güngör, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre orta hasarlı bir binanın maliklerinin yüzde 80 oranında mutabakat sağlamışlarsa, projeyi hazırlayıp güçlendirme ruhsatı için ilçe belediyelerine başvurabileceklerini ifade etti.

Belediyelerin projeyi değerlendireceğini ve uygun görülmesi halinde güçlendirme ruhsatı verebileceğini belirten Güngör, kat maliklerinin güçlendirme yerine yıkıma karar vermesi durumunda ise iki seçeneğinin olduğunu açıkladı.

Birincisi, maliklerin uygun oranı bulup binanın yıkımına karar vermesi halinde, AFAD'a hak sahipliği başvurusunda bulunabileceğini ifade eden Güngör, ikinci seçeneğin ise yerinde dönüşüm olduğunu söyledi.

Yerinde dönüşüm için maliklerin yarıdan fazlasının mutabakat sağlaması gerektiğini belirten Güngör, aksi halde binanın 1 yıl içinde dönüşüme tabi tutulmadan yıkılacağını ve bu sürenin 6 ay uzatılabileceğini dile getirdi.

Az hasarlı binaların tadilatı için ise herhangi bir ruhsat alınmasına gerek olmadığını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.