Araç Sahipleri Dikkat: Araç Muayenesinde Yeni Dönem Başladı!

Araba sahiplerini yakından ilgilendiren son haber TÜVTÜRK tarafından duyuruldu. Açıklamaya göre, araç muayene raporları artık dijital platforma taşınıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2023 16:57
Araç Sahipleri Dikkat: Araç Muayenesinde Yeni Dönem Başladı!

Bu yeni dönemle ilgili ayrıntılar şu şekilde:

TÜVTÜRK, ARAÇ MUAYENE İŞLEMLERİNDE DİJİTAL RAPORLARI KULLANACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle birlikte TÜVTÜRK, araç muayene raporlarını dijital olarak da sunacak.

yeni-arac-muayene-donemi-dijital-raporlar-ve-cevreci-yaklasim.jpg

E-RAPOR: KAĞIT TÜKETİMİNİ AZALTMA HEDEFİ

Bu yeni uygulama ile muayene sonrası verilen raporlar artık kağıt üzerinde değil, dijital olarak sunulacak. Böylece kağıt tüketimi azaltılarak çevre koruma amaçlanıyor. Muayene sonrası raporlar, araç sahiplerine kısa mesaj veya e-posta yoluyla iletilerek pratik bir şekilde erişim sağlanacak.

RAPORLARA ERİŞİM NASIL SAĞLANACAK?

TÜVTÜRK istasyonlarında yapılan araç muayene süreçlerinin sonunda verilen raporlar, sahiplere kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilecek. Ayrıca, araç sahipleri bu rapora e-Devlet Kapısı'ndaki "Araçlarım" sekmesinden de ulaşabilecekler. Bu dijitalleşme aynı zamanda denetim yetkisi olan kolluk kuvvetlerine, fiziksel rapora ihtiyaç duymadan uzaktan hızlı ve etkin denetim yapma imkanı sunacak.

ÇEVRECİ YAKLAŞIM VE KAZANÇLAR

Araç muayene raporlarının dijitalleşmesiyle yılda 112 ton kağıt tasarrufu sağlanacak ve 1904 ağaç kesilmesi önlenecek. 7 bin 840 metrekarelik çam alanı korunacak, 459 bin 200 kilovatsaat elektrik enerjisi ve 196 bin litre akaryakıt tasarruf edilerek 30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere salımı engellenecek.

2023 başından itibaren ise araç muayene etiketleri kullanılmayacak, böylece kağıt kullanımının azaltılmasına yönelik bir adım daha atılmış olacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.