Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi: Lezzetli Sokak Lezzetini Mutfağınıza Taşıyın!

Dışarıda yediğiniz lezzetleri unutun ve kendi mutfağınızda muhteşem ev yapımı çıtır çıtır lahmacunlar hazırlamanın keyfini yaşayın.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2023 16:13
Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi: Lezzetli Sokak Lezzetini Mutfağınıza Taşıyın!

Sokak Lezzetini Evde Deneyimleyin: Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi

Evde çıtır çıtır lahmacun yapmanın inceliklerini keşfedin! İşte size, sokak lezzetini evinize getirecek çıtır çıtır lahmacun tarifi:

EVDE LAHMACUN HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? PROFESYONEL SONUÇLAR İÇİN İPUÇLARI VE TARİF

Evde lahmacun yapmak zor bir iş değil! Leziz ve çıtır çıtır lahmacunlar hazırlamak için gerekli olan tüm bilgi ve tarif burada...

SOKAK LEZZETİNİ EVDE DENEYİMLEYİN: ADIM ADIM ÇITIR ÇITIR LAHMACUN TARİFİ

Evde, kendi mutfağınızda sokak lezzetini yaşamak istemez misiniz? İşte adım adım çıtır çıtır lahmacun tarifi ve bu lezzeti yakalamak için gerekli olan püf noktaları:

z2cg-hero.jpg

LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler:

Lahmacun Hamuru İçin:

3 su bardağı beyaz un

2 su bardağı tam buğday unu

1 tatlı kaşığı instant maya

1 çay bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun İçi İçin:

350 gram kıyma

2 adet domates

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Maydanoz

Karabiber

Pul biber

Kimyon

Tuz

LAHMACUN NASIL YAPILIR?

Lahmacun hamuru için, yoğurma kabına suyu, sütü, şekeri ve instant mayayı ekleyin. Birkaç dakika bekletin.

Tuz ve unu azar azar ekleyerek yoğurun.

Hamur kıvamını bulduğunda üzerini örtün ve dinlendirin.

İç harcı hazırlamak için, kuru soğanları mutfak robotunda çekin.

Kabuğu soyulmuş domatesi de robotta çekerek karışıma ekleyin.

Maydanoz, salçalar, baharatlar ve kıymayı da ekleyip yoğurun. Harç biraz cıvık kıvamda olmalıdır.

Hamur parçalarını un serpilmiş zeminde merdane yardımıyla açın.

Hazırlanan lahmacun harcını eşit şekilde yayarak tepsiye yerleştirin.

Önceden 250 derecede fanlı fırını ısıtın ve lahmacunları pişirin.

Yaklaşık 10 dakika sonra çıtır çıtır lahmacunlarınız servise hazır!

Lahmacunları dilerseniz tavada da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.