Türkiye’nin İlk Belediye Tekstil Fabrikası: Elbistan'da Faaliyete Başladı

Elbistan Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde hayata geçirdiği tekstil fabrikası üretimine başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2023 15:54
Türkiye’nin İlk Belediye Tekstil Fabrikası: Elbistan'da Faaliyete Başladı

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikada üretim yapan çalışanlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, hem yerel ekonomiye hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını belirtti.

DEPREM SONRASI İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ADIM

Elbistan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında oluşan istihdam ve işsizlik sorununu çözmek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle projeyi hayata geçirdi. Belediye Başkanı Gürbüz, projenin depremin ardından ortaya çıkan işsizlikle mücadelede önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hedeflerinin hem kendi markalarını oluşturmak hem de ulusal ve uluslararası markalara üretim yapmak olduğunu ifade etti.

whatsapp-image-2023-08-30-at-15-41-15.jpeg

İSTİHDAM ÖNCELİĞİ VE EKONOMİK KATKI

Başkan Gürbüz, tekstil fabrikasının işsizlik sorununa çözüm olacağını ve Elbistan ekonomisine önemli bir katkı sunacağını belirterek, devlet destekleri ve milletin inancıyla hareket ettiklerini söyledi. Fabrikada günlük kıyafetlerden kışlık giysilere kadar birçok ürün üretileceğini ve İstanbul'un tedarik zincirine katılacaklarını dile getirdi.

ÇALIŞANLAR MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Elbistan Belediyesi'nin kurduğu tekstil fabrikasında iş başı yapan çalışanlar, istihdama sağladıkları katkıdan dolayı Başkan Gürbüz'e teşekkür ettiler. Fabrikada üretim yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve hem kendi hem de Elbistan'ın geleceği için umutlu olduklarını belirttiler.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.