Yıl Sonunda 9,800 Aile Yeni Yuvada! Kahramanmaraş Depremin Ardından

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketi" sonrası yapılan 9,800 deprem konutu yıl sonunda teslim edilecek! Yeniden doğuş için umut veren bir adım.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2023 12:30

Kahramanmaraş'ta, "Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerin merkez üssü olarak büyük zarar gören bölgelere yönelik yeniden yapılanma çalışmaları hızla devam ediyor.

Kentte, 6 Şubat depremlerinin etkilediği Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 11 ilde başlatılan 40 bin konutluk proje kapsamında 9 bin 800 deprem konutunun yıl sonunda tamamlanarak depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde yürütülen bu projede, kırsal mahallelerde 127 metrekarelik 3 oda 1 salon düzeninde tek katlı evler inşa ediliyor. Aynı zamanda, zemin artı 3, 4 ve 5 kat olarak planlanan TOKİ konutları da şehir merkezlerinde yükseliyor.

kahramanmarasta-9-bin-800-deprem-konutu-yil-sonunda-teslim-edilecek.jpg

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, devletin tüm birimlerinin afetzedelerin her türlü ihtiyacını karşılamak için gece gündüz demeden çalıştığını belirtti. Ünlüer, yıkılan evlerin yerine yapılan toplu konutlardan 9 bin 800'ünün yıl sonunda depremzedelere teslim edileceğini ifade etti. Bu konutların modern yöntemlerle inşa edildiğini vurgulayan Ünlüer, afetzedelerin bu konutlara güven içinde yerleştirileceğini dile getirdi.

Vali Ünlüer, projenin bir parçası olarak şehir merkezlerinde yapımı devam eden 20 bin konuttan 8 bininin yıl sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılacağını açıkladı. Ayrıca, kırsal konutlar arasında bulunan 10 bin civarındaki konuttan 1800'ünün yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceğini söyledi. Geriye kalan konutların ise Haziran 2024'e kadar tamamlanacağı planlanıyor. Bu süreçte devam eden projelerle birlikte Kahramanmaraş, depremzedelerin yeni ve güvenli evlere kavuşmaları için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum