14,7 Milyon Avro Hibe: Kahramanmaraş, Antalya, Ordu, Elazığ, Isparta ve Kastamonu!

Türkiye'de Yerel İklim Eylemi için AB Ortaklığı Projesi ile şehirlerimizi iklim değişikliği risklerine karşı güçlendiriyoruz. 6 pilot ilde dayanıklılığı artırmak için çalışıyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2023 12:03
14,7 Milyon Avro Hibe: Kahramanmaraş, Antalya, Ordu, Elazığ, Isparta ve Kastamonu!

Yerel yönetimlerin iklim değişikliği mücadelesine destek için atılan ilk adım, "Türkiye'de Yerel İklim Eylemi için AB Ortaklığı Projesi" ile gerçekleşti. Bu proje, Türkiye'nin iklim değişikliğinin neden olduğu tehditlere karşı şehirlerin dayanıklılığını artırmayı hedeflemektedir.

Proje, 6 pilot ilde hayata geçirilecek ve Avrupa Birliği (AB) tarafından 22,2 milyon avro finanse edilecek. Bu süreçte, artan sıcaklıklar, orman yangınları, seller ve kuraklık gibi iklim değişikliği kaynaklı tehlikelere karşı yerel yönetimlere toplam 14,7 milyon avro hibe verilecektir.

147-milyon-avro-hibe-kahramanmaras-antalya-ordu-elazig-isparta-ve-kastamonu.jpg

Proje kapsamında, Kahramanmaraş, Antalya, Ordu, Elazığ, Isparta ve Kastamonu gibi 6 pilot belediyede iklim risk analizleri yapılacak ve bu analizlere dayanarak "Yerel İklim Değişikliği Eylem Planları" geliştirilecektir. Ayrıca, yerel yönetimlerin iklim politikalarını oluşturmasını desteklemek için interaktif, çevrim içi araçlar geliştirilecek ve kamu ile sivil toplum kuruluşlarına iklim riskleri ve sonuçları hakkında eğitimler verilecektir.

Bu projenin amacı, Türkiye'deki şehirleri iklim değişikliği kaynaklı tehlikelere karşı güçlendirmek ve ülkenin her köşesini iklim etkilerine karşı hazırlamak için analiz, araç ve kaynak sağlamaktır. Bu proje, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde önemli bir adımdır ve ülkenin geleceğini korumak adına atılan bir adımdır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.