Yeşil Dokunuş: TDV, Deprem Mağdurları Anısına Kahramanmaraş'ta 13 Bin Fidan Dikti!

TDV ve DİTİB işbirliğinde, 6 Şubat depremlerinde kaybedilenleri anmak için Kahramanmaraş'ta 12,659 fidan dikildi. "1 İyilik 1 Fidan" projesi kapsamında toplam 27,000 fidan temsil edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2023 14:39
Yeşil Dokunuş: TDV, Deprem Mağdurları Anısına Kahramanmaraş'ta 13 Bin Fidan Dikti!

TDV, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak amacıyla 12 bin 659 fidan dikti. "1 İyilik 1 Fidan" projesi çerçevesinde, DİTİB tarafından TDV'ye teslim edilen 27 bin fidanın sembolik dikim töreni, Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

Fidan dikim etkinliği, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Kahramanmaraş İl Müftüsü ve TDV Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdurrahman Kotan'ın yaptığı konuşmayla devam etti.

Kotan, Hz. Muhammed'in "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin." hadisini hatırlatarak, temiz ve yeşil bir çevrenin önemine vurgu yaptı.

Toplamda 27 bin fidandan 12 bin 659'u deprem şehitleri anısına dikildi. Açıklamada, bugüne kadar 680 bin 695 fidan dikildiği ve projenin devamında yıl sonuna kadar 800 bin fidanın daha dikileceği belirtildi. Bağışçılar, fidanları Kahramanmaraş'taki gönüllülere emanet ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.