Kahramanmaraş Yerinde Dönüşüm: Ev İnşaatları Hız Kesmiyor!

Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen Nadır Mahallesi'nde "Yerinde Dönüşüm Projesi" ile konut inşaatları devam ediyor. Hibe ve kredi destekleriyle depremzedelerin yeni evlerine kavuşmaları sağlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2023 12:52

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında konut inşaatları devam ediyor. Bu projede, depremlerden etkilenen 11 il için hayata geçirilen hibe ve kredi destekleriyle Afşin ilçesine bağlı Nadır Mahallesi'nde bir köy evinin temeli atıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, depremzedelerin evlerine kavuşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Güven, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde depreme dayanıklı konutlar oluşturmanın devam ettiğini vurgulayarak, devletin 750 bin lira hibe, 750 bin lira kredi ve 190 bin lira proje desteği ile inşaata başlandığını ifade etti.

Hızlı bir şekilde ayağa kalkmaları için devletin ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Güven, "Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza belediye olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. Ruhsat alan vatandaşların sözleşmelerini imzalayarak evraklarını ilgili bakanlığa ilettikten sonra inşa çalışmalarının kısa sürede başladığını açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.