Türkoğlu'nda Hayal Gerçek Oldu: Engelli Genç Muhammet'e Akülü Sandalye Müjdesi!

Türkoğlu Kaymakamlığı, bedensel engelli genç Muhammet'in akülü tekerlekli sandalye hayalini gerçekleştirerek yaşamını kolaylaştırıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 18:41
Türkoğlu'nda Hayal Gerçek Oldu: Engelli Genç Muhammet'e Akülü Sandalye Müjdesi!

Kahramanmaraş Türkoğlu Kaymakamlığı, bedensel engelli bir genç olan Muhammet Emin Ay'ın uzun süredir hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyeyi gerçeğe dönüştürdü.

Muhammet Emin Ay, doğuştan belden aşağısını kullanamadığı için koltuk değnekleri ve manuel sandalye ile yaşamını sürdürüyordu. Ancak Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan'a ilettiği akülü tekerlekli sandalye talebi, kaymakamlık tarafından hemen karşılandı.

İlçe Jandarma ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü'nde ziyaret edilen Muhammet Emin Ay, 10 yıllık hayaline kavuştu.

Kaymakam Mercan, Muhammet Emin'in sandalye sorununun çözülmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Mazlum coğrafyalarda çocukların acısının yüreklerimizi dağladığı bu günlerde, Muhammet Emin kardeşimize bu akülü aracı teslim etmenin buruk da olsa mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Mercan, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına gösterilen çabanın devam edeceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhammet Emin Ay ise tekerlekli sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, hayatının hiçbir evresinde devletin kendisini yalnız bırakmadığını vurgulayarak, kaymakamlık personeline destekleri için teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.