Kahramanmaraş Afşin'de Sanatın Zirvesi: 1. Akdeniz Bienali Göz Kamaştırıyor!

Afşin'de düzenlenen 1. Akdeniz Bienali'nin etkileri görülmeye başlandı. Kültür ve sanat yazarları şehri keşfetti, uluslararası ilgi arttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 18:40
Kahramanmaraş Afşin'de Sanatın Zirvesi: 1. Akdeniz Bienali Göz Kamaştırıyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde düzenlenen 1. Akdeniz Bienali, olumlu etkilerini göstermeye başladı. Bienal, kültür ve sanat yazarları tarafından ilgiyle takip edilerek, Afşin'e gelen gazeteciler şehri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Dünya çapında tanınan yazarlar ve Kültür Sanat Danışmanları Matt Hanson, Uğur Ugan, Hatice Utkan Özden, Rümeysa Kiger, Ali Murat Ergül ve Sırma Zaimoğlu, Afşin Belediyesi'nin daveti üzerine şehri ziyaret etti. Bu heyet, basında yer alan 1. Akdeniz Bienali haberlerini görerek, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Bölge Temsilcisi Mehmet İnal'ın rehberliğinde bölgenin tarihi ve turistik mekanlarını keşfetti.

kahramanmaras-afsinde-sanatin-zirvesi-1-akdeniz-bienali-goz-kamastiriyor.jpg

Afşin Belediyesi Lavanta Uygulama Alanı'ndaki Arı Evi Müzesi gezisi ile başlayan program, Ashab-ı Kehf Külliyesi, Ömer Ağa Konağı ve Sitti Mükrime Hatun Çeyiz Sergisi ile devam etti. Heyet aynı günün akşamında Yassıhüyük Kazısı'na yönelik bilgilendirme konferansına katıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 1. Akdeniz Bienali'nin şehre olumlu katkılarını görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, uluslararası organizasyonlar sayesinde daha fazla yerli ve yabancı gözlemciyi ağırlamayı umduklarını ifade etti.

afsinde-sanatin-zirvesi-1-akdeniz-bienali-goz-kamastiriyor.jpg

Sanat Danışmanı Sırma Zaimoğlu ise yaptığı konuşmada, Afşin'in kültürel zenginliklere sahip büyük bir mirasa ev sahipliği yaptığını belirtti. Çukurova Sanat olarak daha büyük çalışmalara imza atma niyetinde olduklarını ifade eden Zaimoğlu, toplumun ve yerel yönetimlerin desteğinin önemine vurgu yaptı. Afşin'de güzel bir başlangıç yapıldığını söyleyerek, "Yapabiliriz" sloganını benimsediklerini ifade etti.

Heyet, 1 günlük gözlem çalışmasının ardından şehirden ayrıldı, ancak Afşin'de başlayan sanat etkinliklerinin etkilerinin uzun süre devam etmesi umulmaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.