Türk Mutfağı Haftası’nda Kahramanmaraş Lezzetleri ve Gastronomi Kültürü Tanıtıldı

Yayınlanma:
Türk Mutfağı Haftası’nda Kahramanmaraş Lezzetleri ve Gastronomi Kültürü Tanıtıldı
Editör

2026 Türk Mutfağı Haftası kapsamında Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinliklerde kentin zengin mutfak mirası, coğrafi işaretli ürünleri ve gastronomi değerleri tanıtılırken, uluslararası başarı elde eden öğrenci ve ustalar da ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen 2026 Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Kahramanmaraş’ta geniş katılımla düzenlendi. Kahramanmaraş Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen programa kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

“Bir Sofrada Miras” temasıyla düzenlenen etkinliklerde, Kahramanmaraş’ın köklü mutfak kültürü ve yöresel lezzetleri tanıtıldı. Katılımcılara geleneksel Maraş düğün yemeği ikram edilirken, kentin gastronomik zenginliği ön plana çıkarıldı.2.jpeg

GÖRGEL: “GASTRONOMİ ŞEHRİMİZİN EN GÜÇLÜ DEĞERLERİNDEN BİRİ”

Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin mutfak kültürünün tarihsel derinliğine dikkat çekerek Kahramanmaraş’ın gastronomi alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Kentte 31 coğrafi işaretli ürün bulunduğunu belirten Görgel, Maraş dondurması, Maraş tarhanası, Maraş cevizi ve son olarak tescillenen Maraş fıstık ezmesi gibi ürünlerin Türkiye’nin yanı sıra uluslararası alanda da tanındığını ifade etti. Şehre ait yaklaşık 600 lezzetin kayıt altına alındığını vurgulayan Görgel, gastronomi turizminin Kahramanmaraş’ın ekonomik ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sunduğunu kaydetti.8.jpeg

ULUSLARARASI BAŞARILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Etkinlik kapsamında uluslararası yarışmalarda derece elde eden Kahramanmaraşlı sanatkârlar ve öğrenciler de ödüllendirildi. Özbekistan’ın Buhara kentinde düzenlenen Uluslararası Kuyumculuk ve Kazaziye Festivali’nde Türkiye’yi temsil ederek birincilik elde eden sim sırma ustası Nur Korkmaz’a onur belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ayrıca MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması’nda derece elde eden MADO Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri de başarılarından dolayı ödüllendirildi.

KAHRAMANMARAŞLI ÖĞRENCİLERDEN ULUSLARARASI GURUR

Programda, Sırbistan’da gerçekleştirilen ve 8 ülkeden 190 yarışmacının katıldığı uluslararası yemek yarışmasında iki ayrı kategoride birincilik kazanan Kahramanmaraşlı öğrencilerin başarısı da katılımcılarla paylaşıldı. Öğrencilerin elde ettiği dereceler, kentin gastronomi alanındaki yetişmiş insan kaynağını bir kez daha gözler önüne serdi.

GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Etkinliklere Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan ile çok sayıda kamu kurumu temsilcisi, akademisyen, sektör temsilcisi ve davetli katıldı.

Kahramanmaraş’ın gastronomi mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, kentin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımına önemli katkı sağladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.