Başkan Görgel Elbistan’a 500 Milyon TL’lik Yol ve Altyapı Yatırımı Yapıyoruz

Yayınlanma:
Başkan Görgel Elbistan’a 500 Milyon TL’lik Yol ve Altyapı Yatırımı Yapıyoruz
Muhabir

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Elbistan’da devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyerek ilçeye 500 milyon TL’lik ulaşım yatırımı yapılacağını açıkladı.

Görgel, modern caddeler, yeni sosyal alanlar ve kültür merkezi projelerinin de hayata geçirileceğini söyledi.

Elbistan’a 500 Milyon TL’lik Ulaşım Hamlesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da altyapı ve üstyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ilçede devam eden yol yapım çalışmalarını inceleyerek hem mevcut projeler hem de planlanan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Pınarbaşı ve Hacı Esat Efendi caddelerinde yürütülen çalışmaları yerinde değerlendiren Görgel, Elbistan’ın ulaşım altyapısını güçlendirecek önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

“Altyapıda 100 Yıllık İhtiyacı Karşılayacak Yatırım”

Elbistan’da devam eden altyapı çalışmalarının uzun yıllar hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Görgel, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının yenilenmesiyle ilçenin önemli bir altyapı standardına kavuşacağını ifade etti.elbistan-1.jpeg

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Elbistan’ın gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verecek güçlü bir altyapıya sahip olacağını belirten Görgel, yıl sonuna kadar altyapı projelerinin büyük ölçüde tamamlanacağını söyledi.

Dört Cadde Modern Görünüme Kavuşacak

Üstyapı yatırımları kapsamında Pınarbaşı, Hacı Esat Efendi, Çeçenistan ve Söğütlü caddelerinde kapsamlı düzenlemeler yapılacağını açıklayan Görgel, bu güzergâhlarda asfalt yenileme çalışmalarının yanı sıra aydınlatma, refüj, peyzaj ve çevre düzenlemelerinin de gerçekleştirileceğini kaydetti.

İlçe genelinde çeşitli cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarının belirlenen takvim doğrultusunda sürdürüleceğini belirten Görgel, Elbistan’ın modern ve nitelikli ulaşım ağlarına kavuşacağını dile getirdi.elbistan-9.jpeg

Söğütlü Çayı’na Bisiklet ve Yürüyüş Yolu

Elbistan’da sosyal yaşamı güçlendirecek projelerin de hazırlık aşamasında olduğunu belirten Başkan Görgel, Söğütlü Çayı çevresinde yürüyüş ve bisiklet yolu çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Yaklaşık 1 kilometrelik güzergâhta hayata geçirilecek proje ile vatandaşların spor yapabileceği ve vakit geçirebileceği yeni bir sosyal alan oluşturulması hedefleniyor.

Yeni Taziye Evleri ve Kültür Merkezi Müjdesi

Başkan Görgel, merkez mahallelere iki yeni taziye evi kazandırılacağını da duyurdu. Ayrıca Elbistan’ın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak modern bir kültür merkezi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Görgel, ilçeye çok amaçlı bir kültür merkezi kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Elbistan’ın Ulaşım Konforunu Artıracağız”

Kuzey ilçelerde yol yapım çalışmaları için ayrılan bütçenin 500 milyon TL olduğunu vurgulayan Başkan Görgel, bu yatırımlarla Elbistan’da ulaşım konforunun önemli ölçüde artırılacağını belirterek, vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir şehir yaşamına kavuşması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.