Ressamlardan Kahramanmaraş'ta Deprem ve Diriliş Resim Sergisi

Kahramanmaraş'ta gerçekleşecek Diriliş Resim Sergisi, bölgenin sanatını bir araya getiriyor. Deprem ve kültürün buluştuğu anlamlı bir etkinlik!

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2024 17:18
Ressamlardan Kahramanmaraş'ta Deprem ve Diriliş Resim Sergisi

Deprem ve Diriliş Resim Sergisi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlik olarak gerçekleşecek. Bölgede tanınmış ressamların eserlerini içeren "Diriliş Sanat Çalıştayı ve Sergisi" aynı zamanda Kahramanmaraş Kurtuluşu'nun yıl dönümüne özel olarak Necip Fazıl Kısakürek giriş salonunda düzenlenecek.

Etkinliğin detaylarını paylaşan Mehmet Akif Orçan, konuşmasında şunları belirtti: "Bu anlamlı programın adı 'Diriliş' ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı ve emek veren tüm ekibe şimdiden teşekkür ediyorum." Mehmet Akif Orçan'ın küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergi, bölgenin tanınmış ressamlarını bir araya getirecek.

Orçan, açıklamasında depremin etkilediği 11 ilin ve tüm Türkiye'nin yasa boğan acı günlerini geride bırakmayı umduklarını ifade etti. Hayatını kaybedenlere rahmet, acı çekenlere ise sabır ve şifa dileyen Orçan, etkinliğin sosyal sorumluluk bilinciyle Kahramanmaraş'ın kültür, sosyal ve sanat hayatını iyileştirmeyi amaçladığını vurguladı.

15 uzman ressamın katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştay, sanatın toplumsal yaraları iyileştirebileceği düşüncesinden yola çıkarak düzenleniyor. Eserler, 9-10 Şubat tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek giriş salonunda halka açık olarak sergilenecek.

Orçan, çalıştayın sonunda ortaya çıkan eserlerin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koleksiyonuna dahil edileceğini belirtti. Ayrıca, daha önce düzenlenen bir çalıştayın eserlerinin de bu sergi kapsamında seyirciyle buluşacağını söyledi.

Programa katılacak ressamlar arasında Öğr. Gör. Ahmet Akkurt, Doç. Ali Koç, Harun Keklik, Doç. Mehmet Akif Kaplan, Doç. Dr. Mehmet Ali Büyükparmaksız, Arş. Gör. Nazif Gür, Nurşen Gülden, Ömer Ünsal, Doç. Rabia Demir, Şükran Taşlıyan, Yasin Canlı, Öğr. Gör. Dr. Yeşim Ermiş, Ar.Gör.Dr. Yunus Kaya ve Yunus Torun'un eserleri yer alacak. Orçan, katkıda bulunan ressamları kutlayarak, etkinliği sosyal sorumluluk adına gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.