Kahramanmaraş Spor Camiasının Yüreğini Sızlatan Vefa Örneği: Ökkeş Zengi Unutulmuyor

Kahramanmaraş'taki depremde kaybettiğimiz Ökkeş Zengi için düzenlenen duygusal anma töreni, spor camiasını derinden etkiledi. Ökkeş'in unutulmayan hatırası, As Vefa Kulübü'nde yaşayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2024 16:00
Kahramanmaraş Spor Camiasının Yüreğini Sızlatan Vefa Örneği: Ökkeş Zengi Unutulmuyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık deprem felaketinde spor camiasında hayatını kayıp eden As Vefa Kulübü tecrübeli sporcusu Ökkeş Zengi Lisanslı olduğu Kulübü duygu yüklü vefa örneği sergiledi. Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki yıkıcı bir depremde ağır yara alan spor camiasının bilançosuda ağır oldu.

AS VEFA İSMİNİ DEJAVU EDEREK VEFALI ÖRNEĞİNİ SERGİLEDİ

Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme U-18 Ligi Play-off müsabakalarının kapanış maçında Amatör Spor Vefa Kulübü – Çırağan Group Büyüksırspor Müsabakası öncesinde 6 Şubat 2023 Asrın Felaketi depremlerinde göçük altında kalarak hayatını kayıp eden As Vefa Kulübünün u-16 takım kaptanlarından Ökkeş Zengi adına kulüp yöneticileri vefa örneği organizasyonu düzenlediler. Her iki takımında iddiası olmadığı müsabakayı konuk ekip Çırağan Group Büyüksırspor 1-2 kazanırken müsabaka seremonisinde daha önce çeşitli kulüplerde futbol oynayan, Eyüpsultanspor (Koç Cristal Spor Kulübü) Kulübünü kurup kulüp başkanlığı yapan spor sevdalısı Özkan Zengi’nin de yer alarak müsabakayı yakından takip etmesi de özel programa anlam kazandıran hareket olarak dikkatleri çekti.

ÖZEL PROĞRAMDA AİLE MAÇA DAVET EDİLDİ

Doğukent Spor Kompleksinde gerçekleşen anma töreninde As vefa kulübünün u-18 takımı Depremde kayıp ettikleri u-16 takım kaptanlarından Ökkeş Zengi ve Emin Zengi’nin ailelerini de maça davet ederek sahaya ‘Ökkeş Zengi seni unutmayacağız’ tişörtleri ile çıktılar. Duygu yüklü vefa örneği sergilenen yeşil sahalarda tribünlerden alkış sesi yüklenirken Zengi ve Zengin ailesi gözyaşlarına hakim olamadığı gözlemlendi. U-14

KUPASI ŞEYMANUR ZENGİ’YE TESLİM EDİLDİ

Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme u-18 Ligi müsabakası öncesi 6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kayıp eden As Vefa Kulübü U-16 takım kaptanlarından Ökkeş Zengi’nin kaptanlık yaptığı u-14 Kategorisi’nin şampiyonluk kupasını Deprem Şehidi olan Sporcuları Ökkeş Zengi, Sporcu Emin Zengi, Mustafa Zengi ve Ailesine itaf etmek üzere Rahmetli Sporcuları Ökkeş Zengi’nin kız kardeşi Şeymanur Zengi’ye takım antrenörü Mustafa Ümit Baran (By Kötü) tarafından takdim edilerek o an fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirildi.

“ÖKKEŞ’İN EN BÜYÜK HAYALİ GALATASARAY DA PROFESYONEL FUTBOLCU OLMAKTI”

Doğukent Spor Kompleksinde gerçekleşen anma töreninde duygu ve düşüncelerini paylaşan As Vefa Kulübü Başkanı Osman Köse, “Ökkeş Zengi bizim takım kaptanlarımızdandı. Güzel giyinirdi. Allah esirgesin çok yakışıklı bir çocuktu. 3 numaralı formayı çok severdi, en son oynadığı maçta iki gol atarak takımı ateşlemişti. Onun için çok üzülüyorum birşey söylemeye dilim varmıyor, yüreğim sızlıyor onun hayalleri vardı. En büyük hayali Galatasaray da profesyonel futbolcu olmaktı. Ama maalesef 6 Şubat depreminde onu kaybettik takım olarak çok seviliyordu. Ökkeşim; evladım benim, canım, ciğerimdi onu çok seviyorum, mekanı ve makamı Cennet olsun toprak incitmesin onu inşallah” ifadelerini kullandı.

“ÖKKEŞ’İ ÖLMEDİ, O KALBİMİZDE YAŞIYOR”

Yaşadığımız Asrın Felaketi Öncesinde Takımımız u15 Kategorisinde Sahaya çıkarken en yetenekli en hırslı oyuncularımızın başında geliyordu diyen As Vefa Kulübü takım antrenörü Mustafa Ümit Baran (By Kötü), “geçen sezon devam eden u-16 ligimizde tüm maçlarda oynayıp u-15 e tamamen hazır olarak girmişti son oynadığı maçta 2 gol, bir Asist ile bitirdi maçı. Takımımız hem tam bir oyuncu hemde karakterli bir birey kazanmıştı kaybımız çok büyük yaşadığım sürece unutmayacak, unutturmayacağım Allah'ın İzniyle. U-14 kategorisinde şampiyon olan takımımız kazanılan Kupayı rahmetli Ökkeş Zengi, Emin Zengi, Mustafa Zengi ve Zengi Ailesine İtaf etmek üzere rahmetli Ökkeş kardeşimizin Kız kardeşi olan Şeymanur Zengi’ye taktim etmiştir. Takımımız ve şahsım adına bizleri yalnız Bırakmayan Zengi ve Zengin Ailesi teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“DUYGULAR İÇERİSİNDE MAÇ İZLEDİM”

Uzun Yıllar Futbol oynadığını, kulüp başkanlığı yaptığını ama As Vefa Kulübü maçındaki gibi duygu yüklü bir maç izlemediğini dile getiren Futbol sevdalısı Özkan Zengi, “Bugün bizim için önemli bir gün. Ben 6 Şubat Depremlerinde Annem, Babam, Abim, Yengem, Kardeşim, Ablam ve yiyenlerim olmak üzere Ailemi kayıp ettim. Deprem’in üzerinden tam 1 yıl geçti, Dün gibi her zaman yokluklarını hissediyorum. Onlar benim herşeyimdi. Dün bir telefon geldi, As Vefa kulübünden maça davet ettiler. Bana ve Akrabalarıma sürpriz oldu özel etkinlik programı. Yiyenim Ökkeş adına düzenlenmiş bir programdı. Maçı izlerken Ökkeş’i de kardeşim Emini’de içlerinde oynarken hayal ettim. Müsabaka öncesi Abimin tek yadigarı Şeymanur’a kupa teslim edildi. Maç öncesi ve maç içerisinde çok duygulu anlar yaşadım. Allah’ım bu organizasyonu düzenleyen, katkısı olan herkesten razı olsun. Allah’ım bize 6 şubat 2023’te yaşatmış olduğu felaketi hiç kimseye yaşatmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.