Öztunç: Kahramanmaraş'taki orta hasarlı binalar ve rezerv alan skandalını eleştirdi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, depremden 1 yıl 100 gün sonra evlerin teslim edilmemesini ve orta hasarlı binaların yıkılma planlarını sert bir şekilde eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2024 17:22

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, depremin üzerinden 1 yıl 100 gün geçmesine rağmen afetzedelere hala evlerinin teslim edilmemesini eleştirdi.

Öztunç, güçlendirilmiş olmasına rağmen yıkılacağı belirtilen orta hasarlı binaların durumuna da değinerek, hükümeti vaatlerini yerine getirmemekle suçladı.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Öztunç, deprem sonrası eksikliklerin giderilmediğine dikkat çekti. Öztunç, "Depremin üzerinden 1 yıl 100 gün geçti. Deprem bölgesinde, özellikle Kahramanmaraş'ta, hala eksiklikler giderilmedi. Vatandaş hala konteynerlerde yaşıyor. Rezerv alan uygulaması adı altında milli kaynaklar harcanmak isteniyor. Bu hükümet depremzedelere karşı samimiyetsiz" dedi.

Rezerv alan uygulamasının anlamsız olduğunu vurgulayan Öztunç, "Depremin ardından Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Partililer, 1 yıl içinde evlerinizi teslim edeceğiz dediler. Ancak 465 gün geçti ve evler hala teslim edilmedi. Vatandaş hala konteynerlerde sürünüyor. Verdikleri söz boş çıktı, bu klasik AKP anlayışı. Orta hasarlı binaları güçlendirin dediler, şimdi yıkacağız diyorlar. Rezerv alan adı altında sağlam binaları yıkmayı planlıyorlar. Bir yandan tasarruf diyorlar, bir yandan da milli kaynak olan bu binaları yıkmak istiyorlar. Bir gün gelecek, bu millet iktidarınızı öyle bir yıkacak ki; tokat üstüne tokat yiyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.